Početna»Novosti»Zimske radosti na Salašu kod stare dunje
25.11.2021.

Zimske radosti na Salašu kod stare dunje

U nedelju, 28. novembra biće održan Prvi banatski svinjokolj (disnotor) – uz dobru hranu i gostovanje vinarija Kiš i Matijašević, goste će zabavljati i tamburaški orkestar

novost zimske radosti na salašu kod stare dunje vinski magazin vino fino
Dolazi rana zima, a sa njom i vreme za punjenje kobasica, sušenje i dozrevanje šunki i kulena, za topljenje čvaraka i sve ostale sitne radosti hladnih i kratkih dana koji nas uvode u sezonu velikih praznika. Ta tradicija ove godine će na Salašu kod stare dunje, u blizini Ečke, dobiti i svoj formalni izraz, organizovanjem Prvog banatskog svinjokolja (disnotora), male manifestacije na kojoj će se uz tamburaše i dobro vino uživati u tradicionalnim vojvođanskim specijalitetima u nedelju, 28. novembra.

Za dobro raspoloženje postaraće se muzičari iz Tamburaške bande Botošani, a izbor vina biće izvanredan: kao gosti manifestacije najavljene su čuvena fruškogorska vinarija Kiš, kao i nova zvezda na našem vinskom nebu, kuća Matijašević koja je za manje od dve godine uspela da se nametne na tržištu kao pravi predstavnik nove, uspešne vinske Srbije.

Sa Salaša kod stare dunje poručuju da je broj mesta na Prvom banatskom svinjokolju ograničen, a ostale informacije mogu se dobiti preko telefona 063/778-98-89.