Početna»Novosti»Zlato u Beču za Grašac 4.0 vinarije Verkat
13.09.2022.

Zlato u Beču za Grašac 4.0 vinarije Verkat

Karakterno vino zanimljive arome ovim je nastavilo niz nagrada na domaćoj i međunarodnoj sceni

novost zlato u beču za grašac 40 vinarije verkat vinski magazin vino fino
Grašac u Srbiji definitivno postaje sinonim za karakterna bela vina, kadra za značajne uspehe. Novi dokaz rastućeg značaja ove sorte jeste i zlato na takmičenju AWC Vienna na kome je Grašac beli 4.0 fruškogorske kuće Verkat osvojio zlatnu medalju.

- Još jedna potvrda za vino na koje smo izuzetno ponosni – rekli su u kući Verkat, pohvalivši se ujedno i srebrom za Verkat Roze 2021, kojim su, kako kažu, kompletirali nagrade za sva vina iz berbe 2021.

Grašac beli 4.0 ovim je nastavio niz medalja: na letošnjem takmičenju GROW du Monde u Novom Sadu, ovo vino osvojilo je platinastu medalju, kao i nepodeljene simpatije vinske publike - arome egzotičnog voća, uz blagu, nesvakidašnju muskatnu nijansu, odlike su ovog interesantnog vina od čuvene regionalne sorte. Vino je osvojilo i zlato na ovogodišnjem Balkans International Wine Competition, i našlo se u izboru Top 50 vina Fruške Gore, a najskorija velika priznanja za ovu etiketu su platina i trofej za najbolje belo vino od autohtone sorte na Open Balkan Wine Trophy.

Broj četiri u imenu vina odnosi se na četvrtu berbu grašca u vinogradu kuće Verkat, a vino je nastalo od probranog grožđa, prinosa od svega 400 grama po čokotu.