Početna»Vino»Vino nedelje»Vino nedelje: Cabernet Sauvignon Limited Edition 2019
08.02.2024.

Vino nedelje: Cabernet Sauvignon Limited Edition 2019

Arsenijević
Šumadija
1850 RSD
Kakvo divno iznenađenje! Dobro, znamo od ranije da mala i mlada šumadijska vinarija Arsenijević pravi fina vina, u dobrim godina i više nego odlična, ali njihov kaberne iz 2019. čini se kao korak dalje i više za harizmatičnog Nemanju Arsenijevića i njegovu porodičnu vinsku kuću. To vino je pušteno u prodaju tek nedavno, čini se u idealnom trenutku, zaokruženo i skladno i sasvim sigurno po ukusu domaće publike, tradicionalno naklonjene moćnim i strukturnim crvendaćima punog tela.

Njihov Cabernet Sauvignon Limited Edition 2019 verno preslikava karakter poprilično tople berbe, pa ovde imamo vino sa puno strukture, tela i alkohola, koje ipak nije upalo u zamku slatkastog, prezrelog i tupog. Njegov sočni, slasni i široki ukus izbalnsiran je impresivnim kiselinama koje stvari drže u balansu i na ukusu potenciraju bobičastu vočnost. Miris je divno sortan, klasičan kaberneovski, sa naglašenim crnim ribizlama, kupinom i srodnim bobicama i malo finih floralno – herbalnih nota u pozadini. Drvo je tu gde i treba da bude: kvalitetno, nežno zadimljeno i sasvim integrisano u aromatsku strukturu.

Sočno vino čije voćne arome traju veoma dugo, a moćni, ujednačeni tanini kotrljaju se desnima i nepcima bez ikakve grubosti. Sada je u idealnom trenutku za potrošnju, ali ima sve preduslove da se čuva u kolekciji još nekoliko godina.

Ocena: 92/100
Igor Luković