Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: BIGZ 011
restoran nedelje restoran nedelje bigz 011 vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje bigz 011 vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje bigz 011 vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: BIGZ 011

Bulevar Vojvode Mišića 17, Beograd
065 3000 073
www.bigz011.com
Nekadašnja, i mnogim Beograđanima veoma draga Čekaonica u kultnoj zgradi Bigz-a, od pre mesec i po dana postala je BIGZ 011, restoran mediteranske kuhinje sa najjačim pogledom u Beogradu.

Kada su pre nekoliko godina umetnici iseljeni iz studija i ateljea u BIGZ-u, to je ujedno bio kraj i za Čekaonicu, legendarni džez klub. Potom je zgrada rekonstruisana u savremen prostor, a na devetom spratu počeo je sa radom restoran BIGZ 011, ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino&Fino.

I nimalo ne liči na Čekaonicu, kao što ni sama zgrada izgledom ne naslućuje kako je prostor unutar nekad izgledao. BIGZ O11 je potpuno moderan, ali sa ukusom uređen bar i restoran u jednom, sa ogromnom krovnom terasom i panoramskim pogledom na prestonicu.

Restoran je prostran, zanimljivog enterijera, sa odvojenim restoranskim i barskim delom, manjim VIP prostorom, i interesantnim zidom sa 3D prikazima 15 velikana iz naše istorije. Bar ovde priča posebnu priču autorskih koktela koje gosti mogu da izaberu tako što zavrte koktel kartu napravljenu u vidu točka sreće - u ovom slučaju točka emocija. Bar je dugačak, a preko puta njega je DJ pult spojen sa mestima za sedenje i koji predstavlja srce ovog mesta u večernjim satima.

Prvi jelovnik potpisuje šef Nenad Todorović koji je iskustvo sticao u poznatim prestoničkim restoranima i koncipirao ga je svedenije, sa fokusom na Mediteranu, uz par jela nacionalne kuhinje kao što su sočni teleći obrazi posluženi sa kandiranim višnjama, koji su se izdvojili sa menija u prvom mesecu poslovanja.Tartar biftek, ručno seckan i fino začinjen, poslužen uz domaći hleb, zvezda je večernjih porudžbina, baš kao i pate od guščije džigerice.

Za početak, probajte Pil Pil gambore u aromatičnom ulju koji se služe u posudi u kojoj se pripremaju i još cvrče kada stignu na sto, pa onda možete da nastavite sa pastom ili rižotom, recimo sa gamborima, puterom i šafranom. Za ljubitelje mesa, tu je BIGZtek, suvidirani juneći stejk, a za one koji se umesto mesa pre opredeljuju za ribu, izbor su tuna, brancin ili losos.

I na kraju, Zdravko ili Marakuja Sunset, ukusni i zabavni kolači, da zaokruže priču novog, a već popularnog BIGZ-a, mesta čiji ćemo pravi potencijal tek videti kada se prolepša vreme i terasa počne da radi.

Još dobrih restorana