Bulevar Vudroa Vilsona 6, Beograd
011 7349 564
www.eggz.rs
Egzz je mesto o kome se u poslednje vreme priča u Beogradu, a još više o mladom šefu
Aleksi Žujoviću, vlasniku ovog super zanimljivog koncepta u kome se doručak služi ceo dan. Aleksa iza sebe ima podosta ugostiteljskog iskustva, a ponajviše u restoranima visoke gastronomije - od
Home i
Langouste-a u Beogradu do
Osteria Francescane u Modeni. Aktivno kuva od četrnaeste godine, a prvi rad u profesionalnoj kuhinji bio je u
Dijagonali, sa sjajnim Mirkom Stojićem. U poslednjih par godina živeo je u Americi, a u prestonicu se vratio relativno skoro, kaže, kako bi pokrenuo nešto svoje i drugačije, dok ne dođe vreme da se u Srbiji bavi visokom gastronomijom.
I Eggz zaista jeste drugačiji od drugih. Iz naziva lokala možete da zaključite da se cela priča vrti oko jaja - na pažljivo osmišljenom meniju, pronaći ćete sedam različitih premijum sendviča sa jajima. Sendvič stiže u domaćem briošu, sa vrlo kvalitetnim lokalnim sastojcima, i naravno domaćim jajima. Za sočnost zaslužni su domaći sosovi koji prate sezonu, a same kombinacije sastojaka u sendvičima su vrlo lepo posloženih ukusa. Iako je, kako Aleksa kaže, najprodavaniji
Original sendvič sa omletom sa hrskavom slaninicom, čedarom i sosom od slanine, mi vam kažemo da ipak ne propustite sendvič sa mortadelom i omletom sa provolone sirom i hrskavim lukom - kvalitetan, zasitan i veoma ukusan. Probajte i beli omlet sa povrćem serviran na brioš zemički, a ako vam se jede baš jak doručak, onda
Essential – homemade goveđi burger sa prženim jajetom.
Sendviči super izgledaju, izdašni su i prave se na licu mesta u otvorenoj kuhinji, a u njima se uživa u udobnom, svetlom i sa ukusom uređenom prostoru. Eggz, osim sjajne klope, vrlo dobro i gradi svoj identitet, što se vidi i na društvenim mrežama i na licu mesta, a uz to lokal je još i nepušački, ljubimci su dobrodošli i ima odličan espreso!