MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Restoran nedelje
Restoran nedelje: Tabor
Tabor je old skul, i skroz beogradski, lokalan i mnogima omiljena kafana za izlazak. I da, svi već godinama znamo da je tu dobar provod, a šta je sa hranom?
Restoran nedelje: Corso Ancora
Novi, prolećni jelovnik maštovitog šefa Uroša Ivkovića satkan je od vesnika proleća, lokalnog mesa i mesnih delicija, vrlo dobrog sušija napravljenog od prvoklasnih namirnica, i omiljenih srpskih jela
Restoran nedelje: Dragoljub
Dragoljub slavi kafanu kao instituciju, nudi vrlo ozbiljna jela utemeljena u tradiciji, i poziva goste na dugo uživanje – baš kao što treba raditi u ozbiljnoj, domaćinskoj kafani
Restoran nedelje: Duomo
Glavnih jela je nekoliko, i osim lososa, sva u fokus stavljaju meso - od toga i naša dva favorita: biftek negro amaro sečen na taljatu i sa sosom od crvenog vina od italijanske autohtone sorte negroamaro., i drugi, Jack odrezak koji je zapravo ramstek odležao u viskiju
Restoran nedelje: Steco Fabrika
Kvalitetom i uslugom, kao i prepoznatljivim gostoprimstvom vlasnika Marijana, poznatog beogradskog ugostitelja i njegove supruge Marije, restoran polako vraća stari sjaj
Restoran nedelje: Nest, hotel Hogo
Svaka namirnica je sa jasnim poreklom, kuvanje je veoma precizno, a na tanjirima završavaju prave srčane porcije ukusne i autentične hrane.
Restoran nedelje: Receptor
Gastronomsko putovanje ovde može da se započne baš jako, uz marinirani goveđi jezik u sosu od vrganja, dimljeni biftek sa buratom koji je specijalno dimljen na hladnom dimu, ili uz koštanu srž sa džemom od šumskog voća i tartufa
Restoran nedelje: Puberaj
Hrana je tipična barska, pošteno pripremljena i poslužena sa ljubavlju. Burgeri su ovde oduvek u fokusu, čak i ceo odeljak u meniju, Burgeraj, posvećen je njima
Restoran nedelje: Radgost, Kremna Concept
Iza Radgosta stoji kuvar Nemanja Janković koji je prodao sve što je imao da bi se sa suprugom i decom iz Beograda preselio na Taru i započeo ugostiteljski biznis
Restoran nedelje: Mala Zvezdara
Kolenica se dinsta sedam sati i vrlo je mekana i sočna, a ovde prave i fenomenalan osobuko. Ne propustite da probate ni specijalitet kuće - tradicionalnu mućkalicu
Restoran nedelje: The Dining Room
The Dining Room je glavni restoran hotela, smešten u nastavku lobija, u svedenom i svetlom enterijeru, sa velikim lusterima, svežim cvećem na svakom stolu i finom hranom koju potpisuje mladi Ivan Britka
Restoran nedelje: Delirium Silence
Delirium Silence je drugačiji od drugih. Ovde se slušaju tehno i minimal muzika, a večera služi skoro pa u mraku - svetla su uperena samo u tanjire, i to kakve!
Restoran nedelje: Eggz
I Eggz zaista jeste drugačiji od drugih. Iz naziva lokala možete da zaključite da se cela priča vrti oko jaja - na pažljivo osmišljenom meniju, pronaći ćete sedam različitih premijum sendviča sa jajima
Restoran nedelje: The Risotto Bar
Jelovnik je zasnovan na nekoj vrsti kompromisa između brze hrane i zdravijeg načina života. Podeljen je na dve ključne celine: rižota i paste, uz nekoliko proteinskih jela, opet sa pirinčem u glavnoj ulozi
Restoran nedelje: June
O ovom mestu smo već pisali neposredno nakon otvaranja, i tada smo primetili da je ovo bio “najruskiji” od svih ruskih lokala koje smo tada obišli jer su gosti bili isključivo Rusi. Međutim, godinu dana kasnije situacija se dosta promenila
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»