Rajićeva 12, Beograd
063 434 335
thyme.centar@gmail.com
Popularni zemunski
street food bistro
Thyme Street Food & Breakfast od kraja septembra radi i u centru Beograda, ali pod malo drugačijim nazivom –
Thyme Street Cuisine & Cocktails, sa malo drugačijom ponudom koja nagoveštava moderan pristup gastronomiji i autorske koktele.
Novi Thyme se nalazi u Rajićevoj ulici, na mestu nekadašnjeg restorana 5a soba, u prostranom i svetlom enterijeru, sa velikim, moderno dizajniranim i lepo osvetljenim barom za kojim je jedino i dozvoljeno pušenje u lokalu. U sali je dosta dobra postavka, stolovi su na lepoj udaljenosti, dok je osoblje edukovano i zaista
zna znanje. Jelovnik je drugačiji od onog u Zemunu ali je i dalje u skladu sa prepoznatljivim konceptom trojice izvanrednih šefova
Nikole Rosića, Nenada Atanaskovića i Krsta Simovića, koji stoje iza ovog lokala. Pa tako, i u Rajićevoj možete da pojedete burgere i
bao lepinjice sa piletinom ili sa mariniranim gamborima i karpaćom od tune. Ukusi su veoma lepo posloženi u salsi, a lepinjica mekana i vazdušasta.
Novi Thyme ima i nova, prepoznatljiva jela – karakačansku jagnjetinu posluženu uz maskarpone i pesto i
Miso combu kupus, jelo koje je vegansko i bezglutensko i možda pomalo neočekivano u ovom „mesnom“ gurmanskom društvu, a koje spada u
signature jela restorana.
Između desetak hladnih i toplih predjela, probali smo buratu sa karamelizovanom šargarepom i koziji sir sa medom. Oba jela su veoma kvalitetna i lepo poslužena. Za njima je na tanjir stigao juneći kebab u turskom stilu, veoma fino začinjen, pa onda i lagane loptice od sočiva, pravo iznenađenje za nepca u odnosu na svuda rasprostranjeni falafel. Za glavno jelo, opredelili smo se za zapečeni oso buko koji dolazi na kilogram, sočan i mekan, sa nekoliko priloga sa strane – prava kulinarska poslastica!
Izbor piva je možda i previše sveden (mi smo se opredelili za točeno pivo, a jedino na izboru bio je izvrsni Hacker Pschorr Munchner Gold) ali to je skroz u redu, budući da je u ovom Thyme-u akcenat na veoma dobrim, autorskim koktelima i različitim etiketama vina, uglavnom iz Srbije i regiona.
Novi Thyme je i ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.
foto: instagram.com/thyme.streetcuisine