Sanje Živanovića 2a, Beograd
061 65 80 100
www.villavina.rs
Restoran
Villa Vina na Senjaku, novi vinsko - gastronomski projekat poznatog beogradskog ugostitelja Gorana Petričevića, otvoren je pre samo pola godine, a već je stekao vernu publiku.
Kuhinja je u osnovi mediteranska, a iza nje stoji
Nebojša Babuder, nekadašnji šef kuhinje restorana Tri Lepe. Okosnicu ponude čini sveža riba iz Jadrana, a šta tačno - zavisi od toga šta je stiglo do Beograda. Petkom je na meniju fini, autentično napravljeni marseljski bujabez, tradicionalna francuska riblja supa, dok su hobotnica u terakoti i u tuna u biber sosu omiljena jela stalnih gostiju.
Za one koji bi radije birali meso umesto ribe, tu su i odležali odresci od kojih se posebno izdvaja slasni Tomahawk od mangulice. Domaće kobasice sa sirom i teletina koja se topi u ustima pošto je šef krčka dva dana ovde nikako ne bi smeli da propustite, a budući da su stranci česti gosti ovde, na meniju su, kako Goran kaže, morali da se nađu i juneći ćevapi, i to jako fini. Vinska karta je veoma pažljivo osmišljena i na njoj je oko 150 etiketa sa svih strana sveta.
Restoran može da primi četrdesetak gostiju unutra, a ima i baštu. Ceo ambijent je moderan i prefinjen, a centralni element enterijera je velika i lepo osvetljena vinska polica.