MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Jedi da bi uživao, a ne da bi preživeo!
Brija-Savaren nas je učio da unos kvalitetnih namirnica i gastronomsko uživanje vode ka poštovanju principa kojim se on vodio u pisanju svih svojih dela o gastronomiji - a to je da ne jedemo da bi preživeli već da bi uživali
La Boulangerie: i ukus i estetika
U poslednjih nekoliko meseci najviše nam je privukla pažnju nova La Boulangerie lokacija, smeštena u hotelu Bristol, koja je vrlo brzo postala trendesetersko mesto
U visokim potpeticama ka vrhu
Gastronomska scena u Srbiji sve je bolja iz godine u godinu, a Puter Fine Bistro je odličan primer za ovaj stalan uspon
Tuna: Ferari okeanskih dubina
Poštovanje prema tuni podrazumeva i gastronomsku veštinu i erudiciju, i svest o neophodnosti očuvanja ove ribe za budućnost
Trebinje slavi žilavku
Od 2017. godine od kad se manifestacija održava, Salon je ugostio više od 10.000 posetilaca
Znamo gde se seli Dragoljub!
Restoran je sada u procesu selidbe, a radiće u srcu Beograda, na mestu nekadašnjih “ruskih” lokala Ovo Bistro i Jet Set
Magazin Decanter ocenjuje naše autohtone sorte
Prvi put u svojoj istoriji magazin Decanter, najpoznatija svetska vinska publikacija, u svom januarskom izdanju objaviće ocene i opise crvenih vina od autohtonih sorti iz jugoistočne Evrope
Novostvorene sorte Srbije: Neka sila bude sa vama!
Novostvorene sorte se u našem vinskom prostoru šire pomalo stidljivo, ali uporno: pored kolosalnih, globalnih imena kao što su šardone, kaberne sovinjon i sovinjon blan, i autohtonih i regionalnih velikana
Vrlo pažljivo planiramo svaki korak
Jelena je apsolutni zaljubljenik u vina i nepopravljivi entuzijasta - jednako je zanimljiv i put njenog obrazovanja
Beograd dobija najveći food market u regionu
U starom aerodromskom hangaru koji je projektovao Milutin Milanković od septembra će se uživati u hrani najmanje 38 sjajnih gastronomskih brendova
Aerodromi menjaju pravila - vino će ponovo moći da se nosi u ručnom prtljagu!
Evropska komisija uskoro će odobriti promenu pravila o unošenju tečnosti u putničku kabinu aviona – zbogom providne kesice i pravilo o najviše 100ml tečnosti i gelova
Festival kraft piva sa pogledom na reku
Ispijanje piva tokom celog dana i večeri pratiće i dobra muzika koju će vrteti poznati DJ-evi
Otvoren je Thyme Indian Street Food
Od nas, pohvale idu i na račun hrskavog falafela savršeno spojenog uz kachumber salatu sa leblebijom, kao i za malo drugačiji čizkejk sa kokosom i kardamomom, preliven sosom od manga i limete
Gondola Ethno Vibe – novi festival na Zlatiboru
Program će, kažu organizatrori, spojiti specifičnosti destinacije sa kreativnim industrijama i umetnošću, gastronomijom i dizajnom
Šumadijski vinogradi ponovo pod udarom grada
Posle grada koji je pre dva meseca oštetio vinograde u ovom kraju Srbije, pre neki dan još jedan gradonosni oblak protutnjao je ovim područjem
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»