MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvoren je Thyme Indian Street Food
Od nas, pohvale idu i na račun hrskavog falafela savršeno spojenog uz kachumber salatu sa leblebijom, kao i za malo drugačiji čizkejk sa kokosom i kardamomom, preliven sosom od manga i limete
Gondola Ethno Vibe – novi festival na Zlatiboru
Program će, kažu organizatrori, spojiti specifičnosti destinacije sa kreativnim industrijama i umetnošću, gastronomijom i dizajnom
Šumadijski vinogradi ponovo pod udarom grada
Posle grada koji je pre dva meseca oštetio vinograde u ovom kraju Srbije, pre neki dan još jedan gradonosni oblak protutnjao je ovim područjem
Kerolajn Gilbi MW: Sve što sija...
Kao dugogodišnja sudija i predsednica panela na najvećem svetskom vinskom takmičenju, izneću ličnu preferenciju za sistem konsenzusnog ocenjivanja Decanter World Wine Awards
Izašao je novi, 56. broj magazina Vino & Fino
Letnje izdanje donosi priče o novostvorenih sortama Srbije, izbor rozea za vrelo leto, mladim šefovima koji unose novu energiju u restoransku scenu - i još mnogo toga!
Gin Yard u Gastrošoru
Tokom dva dana, koliko i traje Gin Yard, biće organizovana i radionica posvećena ovom slavnom piću
Francuski vinari: Nalazimo se u najvećoj krizi u istoriji
Francuske vinske regije nisu jedine na svetu koje se bore sa problemom viškova vina – pogođeni su i delovi Kalifornije, kao i neke vinske regije u Australiji
Leto u gradu, sunce i ribe u Homi
U Homu možete da dođete i na a la carte jelovnik, na opušteni ručak i dobijete ono što biste inače dobili od degustacionog jelovnika
Vodič kroz 10 izuzetnih hotela u Srbiji
Hotelska ponuda u Beogradu i Srbiji je u velikom usponu o čemu govore nova otvaranja luksuznih hotela ne samo u Beogradu već i u turističkim centrima u Srbiji pa i mestima gde su baš novootvoreni hoteli vesnici turističkih potencijala
Odlazak Anđele Mjur MW
U našoj zemlji britanska vinska ekspertkinja ostaće zapamćena kao predsednica sudijskog panela koji je dodelio prvo Dekanterovo zlato jednom vinu iz Srbije
Dušan Todić: Više volim da radim, nego da pričam o Mišlenovim zvezdama
Pet pitanja za Dušana Todića, šefa restorana Lilo iz San Dijega u Kaliforniji
Predstavljena prva rakija od borovnice u Srbiji
Nastala iz porodične priče, rakija Plavia proizvodi se u malim serijama na imanju u zapadnoj Srbiji i pravi isključivo od ručno ubranih borovnica
Grčka kraljica ponovo radi
Kao i enterijer, i koncept je, kaže menadžer Ivan Filipović, ostao isti - sa nacionalnom kuhinjom u fokusu i par grčkih jela, čisto zbog naziva - iako priča o Grčkoj kraljici nema preterano veze sa grčkom kuhinjom
Tikveš proglašen za najbolju kompaniju u 2025.
Evropska nezavisna agencija dodelila je i predsedniku UO vinarije Tikveš Svetotaru Janevskom nagradu za životno delo
Zlato za „Ružno pače“
Proslava uspeha vina Bukovski 2021 i predstavljanje vina Chardonnay 2023 bili su povod za sjajno okupljanje tima vinarije Matalj i prijatelja iz vinskog sveta na splavu Corso Ancora
«
‹
6
7
8
9
10
11
12
13
14
›
»