MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Zaposleni u Tikvešu zaigrali uz ’Jerusalemu’
Ova pesma je svojevrstan simbol borbe protiv pandemije, a optimistični ples koji je jednostavan za izvedbu u poslednjih godinu dana veoma je popularan
Gastro pregled: Branč umesto romantične večere
Osim na organizaciju branča ugostitelji su se uglavnom preorijentisali na dostavu hrane, posebno su osmislili menije za to, a tokom cele prošle nedelje na društvenim mrežama nagrađivali su svoje goste romantičnim obrocima u restoranu
Požar progutao sprat i krov restorana Smokvica
Za sada je nepoznato šta je izazvalo požar u poznatom lokalu, a u Smokvici kažu za Vino & Fino da veruju da su u pitanju neispravne električne instalacije
Romantika za poneti
Većina lokala u Evropi ostaće i dalje zatvorena, dok će kod nas lokali raditi kao i do sada, do 20 sati. Ali, bez obzira na to što mnogi taj dan neće proslaviti kako su navikli, uz večeru i vino u restoranu, opcija naručivanja hrane deluje kao odlična zamena
Francuski lekar: Nema sreće bez vina i ljubavi
U intervju za Tajms, doktor Hajat rekao je da su zdravstveni rizici od uživanja u mesu i alkoholu, naročito vinu, znatno preuveličani od strane, kako je rekao, jednog broja lekara koji žele da društvu nametnu svoj "higijeničarski" pogled na društvo
KADARKA NA SAMOM VRHU
Etikete Fantazija Kadarka 2015 i Rapsodija Kadarka 2015 osvojile su izuzetno visokih 91 i 92 poena na najuglednijem vinskom ocenjivanju na svetu
Vinska mapa Srbije na dvanaestom sajmu BeoWine
VIna Srbije biće predstavljena na inovativan i lep način, poređana po sajamskoj hali tako da tvore, od severa do juga, svojevrsni Put vina Srbije koji će moći da se prati sa degustacionom čašom u ruci
ŠTA JE NAMA PROKUPAC
Prokupac je prešao dug put, od sasvim marginalizovane sorte osporavanog kvaliteta koju su od nestanka sačuvali župski vinogradari do vodeće crne sorte u srpskim vinogradima u segmentu autohtonih sorti, pred kojom se tek otvara niz mogućnosti
Gastro pregled: Da li se Orašac stvarno ruši?
Menadžer kafane Orašac Miloje Trajković tvrdi da je reč o dezinformaciji i da oni nisu obavešteni o eventualnom rušenju. „Nemojte da brinete, nećemo mi nikud“
Teroar (ni)je samo mit
Istraživači su u studiju uključili četiri različita nivoa teroara: tri velike regije, šest oblasti unutar njih, dvanaest geografskih indikacija i dvadeset i tri individualne parcele manje od jednog hektara
I nije tako loše, zar ne?
Konzumiranje „obične pice“ preselilo se u svet autorske kuhinje, a raskošni ukusi Južne Amerike, Bliskog Istoka i daleke Azije konačno su zagolicali izbirljiva nepca prestoničkih foodie-ja
TERAN - SLEDEĆA VELIKA STVAR
Đanfranko Kozlović za Vino & Fino ovog puta govori o potencijalima terana, svom odnosu prema potrošačima i tržištu, vinskoj sceni u Srbiji..
Nedelja pice u picerijama Pomodoro i Pomodoro Nuovo
Sve goste očekuje 40 različitih ukusa pice, uz 20 odsto popusta na sve pice. Tu je i bogat program u okviru koga će gosti moći i da prave svoje pice i da osvoje vredne nagrade
Ova etiketa je najbolje čuvana tajna Šampanje
Magazin Wine Enthusiast ocenio je vino Philipponat Clos des Goisses Extra Brut 2010 savršenim skorom od 100 poena, što je gest na koji se redakcije poznatih vinskih medija teško odlučuju
Portret šest novih bordovskih sorti vinove loze
Francuska je i zvanično odobrila sađenje šest novih sorti počev od ove godine, a jedna predložena sorta, peti mansanž, nije se našla na listi dozvoljenih sorti
«
‹
103
104
105
106
107
108
109
110
111
›
»