MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Da li se Orašac stvarno ruši?
Menadžer kafane Orašac Miloje Trajković tvrdi da je reč o dezinformaciji i da oni nisu obavešteni o eventualnom rušenju. „Nemojte da brinete, nećemo mi nikud“
Teroar (ni)je samo mit
Istraživači su u studiju uključili četiri različita nivoa teroara: tri velike regije, šest oblasti unutar njih, dvanaest geografskih indikacija i dvadeset i tri individualne parcele manje od jednog hektara
I nije tako loše, zar ne?
Konzumiranje „obične pice“ preselilo se u svet autorske kuhinje, a raskošni ukusi Južne Amerike, Bliskog Istoka i daleke Azije konačno su zagolicali izbirljiva nepca prestoničkih foodie-ja
TERAN - SLEDEĆA VELIKA STVAR
Đanfranko Kozlović za Vino & Fino ovog puta govori o potencijalima terana, svom odnosu prema potrošačima i tržištu, vinskoj sceni u Srbiji..
Nedelja pice u picerijama Pomodoro i Pomodoro Nuovo
Sve goste očekuje 40 različitih ukusa pice, uz 20 odsto popusta na sve pice. Tu je i bogat program u okviru koga će gosti moći i da prave svoje pice i da osvoje vredne nagrade
Ova etiketa je najbolje čuvana tajna Šampanje
Magazin Wine Enthusiast ocenio je vino Philipponat Clos des Goisses Extra Brut 2010 savršenim skorom od 100 poena, što je gest na koji se redakcije poznatih vinskih medija teško odlučuju
Portret šest novih bordovskih sorti vinove loze
Francuska je i zvanično odobrila sađenje šest novih sorti počev od ove godine, a jedna predložena sorta, peti mansanž, nije se našla na listi dozvoljenih sorti
Tanini - saveznik u borbi protiv koronavirusa
Mijen-Čije Hung, predsednik Medicinskog univerzita na Tajvanu, predvodio je istraživanje koje je, pored ostalog, pokazalo da tanini koji se nalaze u vinu uspešno doprinose u slabljenju virusne aktivnosti
Gastro pregled: Svi putevi vode na Kopaonik
U Pajinom preslu, Vučjoj stazi, Pabu, Skituljku, Rtnju i drugim lokalima na mesto se čeka i po pola sata, a dosta dobra gastronomska ponuda od ove sezone bogatija je za dva nova mesta, definitivno vredna pomen
DOBRO VINO NE MORA DA BUDE SKUPO
Za kormilom kuće Trivanović danas je Ivan Trivanović, a njegovu kompaktnu i efikasnu "posadu" čine još i iskusni enolog Tanja Đuričić i vinogradar Dragan Miljević, uz, naravno, oca Dragana, legendarnog fruškogorskog vinara Brku
Čarobna šuma vina
Priča o novim etiketama na vinima vinarije Grabak nastala je kada je vlasnik vinarije Miloš Jovanović poželeo da oplemeni etikete na kojima je ranije bila stilizovana grabova šuma
Ulaznica za vinski Luvr koštaće 60.000 dinara!
"Krunski dragulj" čuvenog vinskog kolekcionara iz Francuske predstavlja njegov privatni podrum, sazidan ispod njegove vile, i u kome se nalazi oko 50.000 dragocenih boca
TEROAR BEZ KOMPROMISA
Paleta Temetovih vina relativno je široka, ali do detalja promišljena i u njoj svako vino ima svoje mesto i razlog zašto se tamo nalaz
The Domaće: Lokalna hrana sa pečatom kvaliteta
Krajem prošle godine, na dve lokacije u Beogradu, na Vračaru i u Zemunu sa radom je počela dosta zanimljiva radnja lokalnih proizvoda, upečatljivog naziva The Domaće
Najbolje vino na svetu dolazi iz kuće Rotšild
Veoma poznato vino legendarne vinarije sačinjeno je od 86 procenata kaberne sovinjona, 12 procenata merloa i malenim dodatkom kaberne frana i peti verdoa
«
‹
106
107
108
109
110
111
112
113
114
›
»