MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Gde ćemo za doček 2021?
Mnogi ugostitelji, kako su mi rekli, ipak planiraju da naprave matine žurke, ili celodnevne partije umesto noćnih dočeka nove godine
VIZIONAR TOPLOG OSMIJEHA
Gaga Ivanović bio je sasvim drugačiji tip, sušta suprotnost, a bio je game changer, pokretač, i to kakav. Osvajao je jednostavnošću, otvorenošću, pažnjom te prirođenom nerazmetljivošću.
Usvojena strategija za razvoj srpskog vinarstva!
Lepu vest o tome da je dokument prihvaćen i da je sve spremno za početak realizacije objavio je Savez vinara i vinogradara Srbije
Od Aliekspresa do Bordoa
Što se tiče statusa vinarije u Bordou, on će biti ponešto specifičan: vinarija je napustila apelaciju Bordeaux Superieur i prodavaće se bez oznake geografskog porekla, pod etiketom Vin de France
Radost za čula i u restoranu i kod kuće
Restoran radi od 13 do 17 sati, od utorka do nedelje, dok se besplatna dostava hrane obavlja do 22 sata. Uz hranu, po želji, na adresu stiže i piće iz bogate ponude restorana
PREMINUO JE GAGA IVANOVIĆ
Celokupna vinska javnost u Srbiji na društvenim mrežama oprašta se od voljenog Gage, čoveka koji je pre dve decenije hrabro nastavio prekinutu porodičnu tradiciju i bio prvi koji je domaćem tržištu ponudio izvanredan prokupac
Džejms Sakling: Onlajn degustacije osvojiće svet
Tokom pandemije je format degustacije pri kome se vina isporučuju na kućnu adresu i potom se o njima diskutuje putem Zooma ili neke druge platforme suvereno zavladao vinskim svetom
Cohiba Atmosphere - oaza dobrog duvana
Na ovom mestu moguće je uživati u zavodljivom svetu kubanskih cigara i doživeti ih na pravi način, u izuzetno privlačnom ambijentu i uz čašu kvalitetnog pića, vrhunsku kafu ili čaj, a kroz priču o cigarama goste vodi iskusno osoblje
Prvi naučni rad o uparivanju šampanjca i ostriga
Za umami u šampanjcu odgovoran je kvasac na kome je vino odležavalo. Kvasac sadrži aminokiselinu glutamat, prirodni pojačivač ukusa
Restoran The View - luksuz u srcu Vračara
Restoran se nalazi na sedmom spratu hotela sa panoramskim pogledom na ceo grad, i otvoren je za sve goste tokom cele godine
Veliki popust u restoranu Super Talas KO37
- Poručivanjem hrane nam pomažete da prevaziđemo težak period sa kojim se nosimo od marta. Hvala vam - kažu u restoranu Super Talas KO37
Gastro pregled: Država bez sluha za ugostitelje
Nezadovoljstvo skraćenjem radnog vremena, i uopšte uslovima poslovanja u vreme krize, domaći ugostitelji mesecima unazad ne mogu da sakriju
Šef našeg porekla kolabirao tokom štrajka glađu
- Hvala na neumornoj podršci koja je bila moja jedina hrana tokom sedam dana. Zbog takvih stvari sam odabrao da živim u ovoj zemlji i zato želim i da umrem ovde. Ali, sada želim da živim! Hajde da jedemo! - napisao je Stanišić na Fejsbuku nakon završetka štrajka
ProWein ponovo odložen - i to za 2022. godinu
Organizatori kažu da za održavanje sajma ProWein trenutno ne postoje ni zdravstveni ni zakonski uslovi
Starbucks kafa od sada i u prodavnicama širom Srbije!
Po prepoznatljiviu Starbucks kafu sa mlekom ne morate ići do jednog od lokala iz čuvenog globalnog lanca, već nas ona čeka i na policama bolje snabdevenih prodavnica i benzinskih pumpi u limenci ili staklenoj boci atraktivnog dizajna
«
‹
107
108
109
110
111
112
113
114
115
›
»