MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Protest ugostitelja danas u podne u Beogradu!
I ugostiteljima i turističkim radnicima, kao i svim ostalim učesnicima današnjeg protesta je, kako kažu, veoma krivo što su u trenutku svetske pandemije primorani da svoja prava traže na ulici
Čaj u Moskvi, Moskva šnit kod kuće
Hotel Moskva je jedan od najstarijih i definitivno najlepših hotela u Beogradu, a ovo je samo jedan od primera borbe domaćih hotelijera i ugostitelja za opstanak na poljuljanom HoReCa tržišt
Kafići i restorani neće raditi vikendom
Ovo je jedna od novih mera za suzbijanje korona virusa u Srbiji koje je predložio Krizni štab, a koja bi, kako su preneli mediji, trebalo da bude usvojena na sednici Vlade u četvrtak
Kineska kaligrafija na novoj Rotšildovoj etiketi
Ono što etiketu čini zanimljivom je inovativnost sa kojom je Sju Bing pristupio svom likovnom zadatku: karakteri na etiketi u potpunosti izgledaju kao kineska slova i tek se posle vrlo pažljivog zagledanja otkriva da su u pitanju ekstremno stilizovana latinična slova
Naruči hranu i osvoji večeru u restoranu Pomodoro
Poznati beogradski restoran Pomodoro do 1. januara 2021. nudi besplatnu dostavu hrane iz oba svoja restorana, i iz centra grada i iz novog Pomodora iz Novog Beograda
Gastro pregled: Protest ugostitelja 2. decembra!
U Beogradu se do pre neki dan i pričalo da će za doček Nove 2021. klubovi moći da rade do 1 sat posle ponoći, kao i drugi ugostiteljski objekti kako bi vlasnici lokala bar tada uspeli malo da zarade i možda nekako, u tankom umesto u debelom minusu, prežive januar. Od toga najverovatnije neće biti ništa
Uspešno predstavljeno vinsko blago Italije
U okviru ovog projekta kojim rukovodi Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE / ITA u saradnji sa Ambasadom Italije imali smo priliku da u posebnoj onlajn kampanji uživamo i u podsećanju na bogat i šaren svet italijanskog vinarstva
Šta se dešava kada se šljiva i dunja sudare?
Ovaj brend razvila je distributerska kompanija G3 Spirits, a koncept je veoma zanimljiv: neuobičajena kombinacija šljive i dunje i privlačan dizajn boce "gađaju" urbani segment potrošača rakije
Mišlen odložio dodelu zvezdica u Srbiji
Odložen je, kako se navodi, veći broj dešavanja, uključujući i predstavljanja selekcija restorana u Evropi, Aziji i Americi
Tikveš sa brojnim gostima proslavio dan mladog vina
Dešavanje je zabeležilo potpuni uspeh, sa više od 14 hiljada pregleda na fejsbuku i 2.000 posetilaca na Zoom platformi
METRO podržao dostavu hrane na kućni prag
Akcija se odvija pod sloganom #dajtesebipauzuukuhinji, u čak 18 zemalja u kojima METRO pruža mogućnost da pokažemo i solidarnost sa našim sugrađanima koji rade u ugostiteljstvu,
ITALIJA OD SEVERA DO JUGA
Kada pogledate u knjige, stvari izgledaju jednostavno: Italija je zemlja koja ima dvadeset vinskih regiona! Međutim, tu se zapravo krije dvadeset sasvim specifičnih vinskih univerzuma posebnog identiteta
ITALIJA: ZEMLJA VINA
Kada su, u osmom veku pre nove ere, stari Grci prvi put zakoračili na tlo Italije, nazvali su je Enotrijom, ili "zemljom vina". Istorija vinarstva u Italiji starija je i od Rimskog carstva i u ovoj zemlji postoje tragovi bavljenja vinom koji sežu četiri milenijuma u prošlost
Panel o vinima Srbije na Belgrade Food Show
Onlajn konferencija počinje danas, a na njoj će se razgovarati sa institucijama regiona i EU, ministrima relevantnih resora, predstavnicima privrednih komora i drugim ljudima koji poznaju i razvijaju industriju hrane
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (5)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
«
‹
108
109
110
111
112
113
114
115
116
›
»