MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Srpska vina zablistala na takmičenju u Slovačkoj
Na nadmetanju po imenu MUVINA održanom u Muzeju vina u Prešovu, naše vinske kuće osvojile su 30 odličja, i to devet zlatnih medalja, petnaest srebrnih i šest bronzanih
Dorćol će tokom vikenda biti u znaku čokolade
Zakazani su brojni događaji i promocije, a ceo događaj, kako kažu organizatori, održaće se u skladu sa epidemiološkim propisima
Karizma grupa ulaže 150 miliona dolara na Karibima
U okviru kompleksa biće 11 restorana, šest barova, dve recepcije, jedan spa, šest bazena, dva pozorišta, sportski sadržaji, kao i fabrika kraft piva.
UV svetlost - novo oružje u ratu protiv pepelnice
najveća efikasnost pri korišćenju ultraljubičaste svetlosti postiže se - noću, jer pepelnica ima mehanizam obnavljanja u prisustvu Sunčeve svetlosti
U Sloveniji predstavljeno vino pravljeno u tami
U premijernoj berbi 2016. napravljeno je 2.000 boca vina, a proizvođači se nadaju da će ovaj broj u narednoj berbi podići na 3.000
Ko su kandidati za Mišlenove zvezde u Beogradu?
Za sada su, kako se priča po gradu, ubedljivi favoriti za dobijanje zvezde Homa, Langouste i Salon 5. Sva tri su restorani visoke kuhinje, sa prepoznatljivim šefovima, od kojih su dvojica i vlasnici
Uhvaćeni falsifikatori čuvenog vina iz Toskane
Kako je navela policija, falsifikovano vino napravljeno je na Siciliji, flaširano u boce kupljene u Turskoj i označeno etiketama odštampanim u Bugarskoj
Prokupac se 'razlio' širom društvenih mreža
Ovako je to izgledalo na mrežama, koje su, barem kada je o vinskom svetu reč, ovih dana bile u znaku prokupca
Vinski šou za pamćenje!
Vina od prokupca točila su se u svim varijacijama, od svežih rozea pa čak i jednog belog vina, do moćnih, karakternih crvenih vina, ovenčanim medaljama na velikim svetskim takmičenjima
Metro obeležio Dan sopstvenog poslovanja
Ove godine fokus je bio na pružanju podrške u oblasti digitalizacije, odnosno na pomoći pri adaptaciji na povećano online poslovanje
Mišlenove zvezdice za restorane u Srbiji!
Pre Srbije, u Mišlenovom "sazvežđu" već su se našle Hrvatska i Slovenija. Hrvatska ove godine ima sedam restorana sa Mišlenovom zvezdicom, a Slovenija, koja je, ove godine prvi put ušla u Mišlenov vodič, šest
Danas je Dan prokupca!
Kraj današnjeg programa Dana prokupca nije ujedno i kraj manifestacije: mnogi lokali u Srbiji još nekoliko dana će obeležavati praznik naše autohtone vinske sorte
Prokupac našu zemlju približava svetu!
Vino je dosta bitno u porodici Vasila Hadžimanova: muzička dinastija Hadžimanov vuče korene iz vinogradarskog kraja, a Zafir Hadžimanov, Vasilov otac i veoma ugledan muzičar, i sam pravi vino
Gastro pregled: Ugostitelji protiv Vibera
Domaći ugostitelji su saglasni u tome da „cinkarenje“ na viber grupi nije način da se pomogne ugostiteljskom sektoru, već samo jedan stepenik više do potpune blokade ugostiteljstva u našoj zemlji
U toku su prijave za kurs o savremenom vinarstvu
Kurs je, kažu organizatori, namenjen vinogradarima, vinarima, vlasnicima vinarija i konsultantima
«
‹
111
112
113
114
115
116
117
118
119
›
»