MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Šta se dešava kada se šljiva i dunja sudare?
Ovaj brend razvila je distributerska kompanija G3 Spirits, a koncept je veoma zanimljiv: neuobičajena kombinacija šljive i dunje i privlačan dizajn boce "gađaju" urbani segment potrošača rakije
Mišlen odložio dodelu zvezdica u Srbiji
Odložen je, kako se navodi, veći broj dešavanja, uključujući i predstavljanja selekcija restorana u Evropi, Aziji i Americi
Tikveš sa brojnim gostima proslavio dan mladog vina
Dešavanje je zabeležilo potpuni uspeh, sa više od 14 hiljada pregleda na fejsbuku i 2.000 posetilaca na Zoom platformi
METRO podržao dostavu hrane na kućni prag
Akcija se odvija pod sloganom #dajtesebipauzuukuhinji, u čak 18 zemalja u kojima METRO pruža mogućnost da pokažemo i solidarnost sa našim sugrađanima koji rade u ugostiteljstvu,
ITALIJA OD SEVERA DO JUGA
Kada pogledate u knjige, stvari izgledaju jednostavno: Italija je zemlja koja ima dvadeset vinskih regiona! Međutim, tu se zapravo krije dvadeset sasvim specifičnih vinskih univerzuma posebnog identiteta
ITALIJA: ZEMLJA VINA
Kada su, u osmom veku pre nove ere, stari Grci prvi put zakoračili na tlo Italije, nazvali su je Enotrijom, ili "zemljom vina". Istorija vinarstva u Italiji starija je i od Rimskog carstva i u ovoj zemlji postoje tragovi bavljenja vinom koji sežu četiri milenijuma u prošlost
Panel o vinima Srbije na Belgrade Food Show
Onlajn konferencija počinje danas, a na njoj će se razgovarati sa institucijama regiona i EU, ministrima relevantnih resora, predstavnicima privrednih komora i drugim ljudima koji poznaju i razvijaju industriju hrane
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (5)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Gastro pregled: Od utorka se radi još kraće
Trenutno radno vreme lokala je do 21 sat, dok hladnije vreme lagano zadaje nove muke ugostiteljima. Ljudi su u strahu od korona virusa i izbegavaju da sede u zatvorenom prostoru, a vlasnici koji još uvek nisu nabavili grejalice za bašte, polako počinju da tonu
Nedelja italijanskog vina i gastronomije
U srpskim medijima, uključujući i magazin Vino & Fino i na društvenim mrežama predstavlja se serija tekstova o italijanskim vinima, nastalim u dvadeset regija zemlje prebogate kulturom, enološkom tradicijom, znanjem i strašću za dobrim vinom
Stigli su božole nuvo i mladi portugizer!
Ove godine svet nema mnogo razloga za slavlje, ali će se mlado vino ipak piti, i kod nas i u svetu - danas na Dan božolea, a sutra na Dan mladog portugizera
Somelijeri iz cele Evrope nadmetaće se u Beogradu
Dejan Živkoski, predsednik SERSA kaže za Vino & Fino da je udruženje na čijem je čelu više nego spremno da se uhvati ukoštac sa ovim velikim zadatkom
Tikvešov Festival mladog vina ove godine je onlajn
Ova manifestacija ima za cilj održavanje tradicije proizvodnje kvalitetnog vina i prepoznavanje našeg regiona u svetu, kao i izgradnju vinske kulture i kreiranje tradicije ocenjivanja vina iz poslednje berbe
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (4)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Sajt Roberta Parkera pohvalio vina iz Erdevika
Tri etikete vinarije Erdevik, sve iz berbe 2016, privukle su pažnju kritičara Marka Skvajersa koji im je dao ocene od 89 do 90+
«
‹
111
112
113
114
115
116
117
118
119
›
»