MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Noćni život, šta to beše?
Pred vlasnicima klubova, barova i splavova su dve opcije: ili da zatvore svoje lokale ili da preusmere noćno poslovanje u dnevno kako bi sačuvali svoj biznis
Muskat? Već miriše na slatko!
Miris vina od muškata momjanskog nikada se ne zaboravlja. Jedno takvo vino, savršeno za letnje večeri, jeste i Muškat momjanski Kozlović
Svaka boca - umetničko delo!
Vođena porodičnom istorijom dužom od sedam vekova tokom kojih je učestvovala u događajima koji su oblikovali današnju Toskanu, kao i vizijom za budućnost u kojoj, kao ni do sada, neće biti kompromisa sa kvalitetom i stilom, vinarija Frescobaldi istinski je dragulj Italije
Japanac koji je očarao Francuze
U izdanju francuskog vodiča za 2020. godinu kuhinja Keija Kobajašija opisana je kao delikatna i nezaboravna. Odlikuju ga besprekorna završna obrada namirnica i perfektno vreme kuvanja
Vinska boca od kartona: novi ustupak ekologiji
Prvo vino koje je flaširano na ovaj način je Cantinna Goccia 3Q 2017, kupaža sanđovezea, merloa i kaberne sovinjona koja je u prethodnim medaljama osvajala nagrade na takmičenju Dekanter
VELIKO VINO SA VELIKOG TEROARA
Stari Hrast svrstao se među vinarije iz posebne lige najboljih, spremnih i kadrih da stvaraju velika, autentična vina
Ne znam više šta je luksuz!
Slavni šef veoma je zabrinut za budućnost restoraterstva, a i kaže, da ako ponovo otvori Eleven Madison Park moraće da napravi novu definiciju luksuza i da to iskoristi kao priliku da nastavi da hrani siromašne i ljude bez primanja
OČEKUJEMO PORAST POTROŠNJE DOMAĆIH VINA!
Pandemija bolesti Covid 19, vanredno stanje i zaustavljanje poslovanja, snažno su se odrazili i na srpske vinare
SPREMNI ZA LETO!
Prinosi su bili manji, ali je zato grožđe bilo koncentrisano, puno ekstrakta i šećera i očuvane svežine, dakle, savršeno sazrelo, što se lako da primetiti u vinima
SKLAD, KARAKTER I ČVRSTINA
Roza Nostra u novom izdanju, kao i ranije, donosi svežinu i voćnost, ali ovog puta dopunjene delikatnim herbalnim i citrusnim tonovima i to zahvaljujući novom sortnom sastavu u kome trećinu čini kaberne sovinjon
Gastro pregled: nove mere za ugostitelje
U borbi protiv korone, jedno je sigurno, ugostitelji su pokazali i dokazali da su veoma kreativni ljudi
PLAŠILA SAM SE MIŠLENA
U razgovoru za Vino & Fino, Ana Roš kaže da su Mišlenove zvezdice ogroman uspeh za zemlju koja ne spada u glavne turističke destinacije Evrope
Velika počast Dekantera za Roberta Parkera
Robert Parker jedan je od retkih velikana u svetu vina koji nije potekao iz sredine u kojoj se cenilo vino. On je naveo da sve do putovanja u Pariz 1967. godine nije ni razmišljao o vinu
METRO od sada donosi robu na kućni prag
Isporuka se obavlja u skladu sa svim preventivnim merama i najvišim standardima, ustanovljenim tokom petnaest godina poslovanja METRO-a u Srbiji sa profesionalnim kupcima širom zemlje
SITNA ŠMIRGLA ZA VELIKA VINA
„Merlo je sitna šmirgla bordovskih kupaža. Merlo je baršun, mekoća, elegancija. Merlo je zaobljena ivica, fini manir, rukavica na ruci.“
«
‹
118
119
120
121
122
123
124
125
126
›
»