MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Beograd će u julu biti vinska prestonica Balkana
Nakon što sudije ocene prijavljena vina, biće održana i degustacija za uvoznike i distributere iz Srbije, sa Balkana i iz celog sveta
Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!
U Šondi se, pre svega, služe srpska tradicionalna jela, iako su na meniju i specijaliteti drugih kuhinja sveta. Naravno, u skladu sa istorijom bara, gosti mogu da uživaju u raznim poslasticama sa čuvenim Šonda pečatom
Beč poklanja vaučere za odlazak u restoran
Vaučeri će biti zvanično u upotrebi od petka, za kada je zakazano ponovno otvaranje barova i restorana. Bečlije će, doduše, svoje vaučere moći da potroše isključivo na hranu i bezalkoholne napitke
Čuveni restoran ugostiće lutke umesto ljudi!
Kako bi gostima omogućili iskustvo sedenja u krcatom restoranu, što je pod sadašnjim uslovima nedozvoljeno, šef Patrik O'Konel i njegovi saradnici osmislili su radikalan plan
Grand Reserve: platna kartica za enofile!
Na listi biznisa koji će omogućavati popuste, ekskluzivan pristup novim etiketama, privilegovani upis na spiskove posetilaca vinskih događaja i druge pogodnosti za korisnike kartice trenutno se nalazi oko 17.000 adresa
Austrija je dobila novu vinsku apelaciju - Vahau!
Odluka znači da će vinari u regiji Vahau prilagoditi proizvodnju i označavanje trima kategorijama u okviru austrijskog DAC sistema, koji deli vina na regionalna, lokalna i ona iz jednog vinograda
Pomoću nanočestica do potpuno bistrog vina
Nova tehnologija koristi magnetne nanočestice prekrivene slojem polimera. Ove čestice privlače proteine pomoću magneta, u potpunosti čisteći vino od zamućenja
Tikveš posadio novih 38 hektara vinograda
Ove investicije u vinariju Tikveš deo su kontinuiranog investicionog programa kojim je predviđeno da kompanija uloži u 650 hektara novih vlastitih vinograda do 2022. godine
Prodaja šampanjca pala je za osamdeset procenata!
- Kada pravite vino koje se pre svega služi na zabavama i slavljima, ne može se izbeći uticaj ovakve situacije. Zdravstvena kriza je u potpunosti zaustavila vinski biznis, i svi se nalaze u istom brodu!
Šta mislite o uparivanju šardonea sa kokicama?
U tekstu Temlin Karin, autorke koja redovno piše za sajt www.jancisrobinson.com, stoji da je uparivanje kokica i vina postalo prava moda tokom perioda pandemije, zbog ekonomičnosti i lake dostupnosti sastojaka
Salon vina Kragujevac održava se u junu!
Najava ovog događaja jedan je od znakova da se vinska industrija u Srbiji polako oporavlja od posledica epidemije zbog koje su otkazani svi vinski događaji tokom kraja zime i celog proleća
Vino i crna čokolada potpomažu gubitak težine?
Namirnice koje sadrže polifenole koji aktiviraju sirtuinske gene su - heljda, celer, kafa, kelj, zeleni čaj, peršun soja i mnoge druge, a kod crvenog vina i crne čokolade glavna aktivna supstanca dijete je resveratrol
Feran Adrija: Bez turizma nema visoke kuhinje
- U normalu ćemo se sigurno vratiti, ali ćemo na tom putu pretrpeti neke poraze. Oni koji su i pre pandemije bili najranjiviji verojatno neće preživeti - govori veliki šef
Najbolje tursko vino oduševilo je žiri u Londonu
Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora
Gastro pregled: kafane rade, ali nema gostiju
Svi se nadaju oporavku posla, jer ako lokali nastave da posluju sa gubitkom i troškovima koji rastu, opstaće samo deo njih: ili oni sa jakim vezama, ili oni najuporniji koji svoju upornost mogu da finansijski isprat
«
‹
125
126
127
128
129
130
131
132
133
›
»