MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kuvar Dejan Markus pronađen posle šest dana!
Dejan Markus postao je poznat zahvaljujući emisiji Kuvati srcem u kojoj je spremao jela zajedno sa slavnim ličnostima u Srbiji
Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu
Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD
Vinograd u tropima dao je 50 berbi za 20 godina!
Tle je posebno pripremljeno tako što je koralna osnova usitnjena i obogaćena prirodnim kompostom, naročito algama
Koronavirus je teško pogodio tržište vina u Kini
Kako prenosi sajt Grape Wall of China koji donosi vesti o vinu iz zemlje koja upravo otkriva svoje ogromne potencijale u vinarstvu, epidemija nije poštedela nijedan aspekt vinske priče u Kini
Uklonjen prvi i jedini bankomat koji toči proseko
Naprava po imenu APM (Automatic Prosecco Machine) bila je inspirisana, kažu u kući Vagabond Wine čuvenim italijanskim restoranom Osteria Senc'Oste u kome gosti sami sipaju proseko i ostavljaju onoliko novca koliko misle da treba
Tikveš osvojio tri medalje u Francuskoj
Takmičenje Concours des Vins à Orange važi za najpoznatije regionalno vinsko nadmetanje koje se održava u dolini reke Rone na jugu Francuske, a prvi put je održano 1952. godine
Trend vulkanskih vina osvaja Evropu
U vremenu u kome vinska publika veoma polaže na karakter teroara, vulkanske regije bude i raspaljuju maštu svojim čudesnim topografskim karakteristikama i jasno vidljivim naslagama burne geološke prošlosti
ŠARENI SVET PICE
Čini se da je naša gastro javnost znatno povećala svoja očekivanja od ovog jela koje od šefa - ili picajola - zahteva da razume da se dobra pica pravi sa mnogo ljubavi i malo sastojaka
Mesto u restoranu Masima Boture čeka 332.000 ljudi!
- U Osteriji radi osamdeset ljudi koji se brinu za trideset gostiju, a 332.000 ljudi čeka da ih pozovemo kada budemo mogli da im nađemo slobodan sto. Naš trenutni meni je, rekao bih, najvažniji u istoriji restorana Osteria Francescana - rekao je Botura
Prowein 2020 biće u znaku klimatskih promena
- Klimatske promene igraju sve veću remetilačku ulogu u vinskom svetu, i ProWein 2020 želi da obrati pažnju na to. Ove promene donose vinarima i opasnost i nove prilike za rad - kaže direktor sajma, Bastian Mingers
Vino iz Čilea proglašeno za najbolje u deceniji
Manuel Lucada, prvi čovek kuće Vinja Almaviva, rekao je da je ovo ogromna čast za vinariju koju vodi, a koja je nastala kao plod saradnje vrhunskih čileanskih vinara sa porodicom Rotšild
Peking dobija muzej vina vredan 60 miliona evra
Napor na izgradnji muzeja predvodi kineski biznismen Vejđang Tang (62), koji je stekao bogatstvo u "djuti fri" poslu. Tang je veliki frankofil, koji je za svoje predano širenje francuske kulture postao nosilac ordena Legije časti
Somelijeri Srbije odmeriće snage u martu
Ovo će biti prilika da se odmere veštine najboljih predstavnika profesije koja u Srbiji jača iz godine u godinu, kao i da se među njima odaberu oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim somelijerskim nadmetanjima
Pre 3.500 godina vino se pilo iz jednokratnih čaša!
Ovakvih čaša je na Kritu pronađeno na hiljade, što svedoči što o minojskoj ogromnoj ljubavi prema vinu, što o tome da ni antičke civilizacije nisu bile imune na zagađivanje prirodne sredine
Da li biste probali pivo koje košta 125 dolara?
Da bi se stvari stavile u kontekst, treba znati da Bzart Lambiek ipak nije baš obično pivo. U pitanju je vrhunski napitak stvoren spajanjem vinske i pivarske tradicije: ovo piće je spontano fermentisalo poput običnih "lambik" piva, a napravljeno je tradicionalnom šampanjskom metodom
«
‹
131
132
133
134
135
136
137
138
139
›
»