MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Ambiciozan nastup Srbije na sajmu ProWein!
Dragana Janjić iz vinarije Aleksić kaže da je naš štand bio lepo dizajniran i dobro posećen i da nema zamerki na odnos državnih nadležnih tela prema ovom događaju
Ukusi Francuske dolaze u Srbiju 21. marta!
Ovo jubilarno peto izdanje biće u znaku, ali bez obaveze, društveno odgovorne gastronomije, kao i Provanse. Od restorana se očekuje da tog dana ponude svojim gostima menije koji je pripremljeni u skladu sa imperativima savremenog doba, a to su poštovanje i zaštita prirode i zdravi obroci
Veliko zanimanje za nastup Tikveša na sajmu ProWein
Vinarija Tikveš predstavila se u sklopu zajedničke prezentacije makedonskih vina u organizaciji Udruženja "Vina iz Makedonije", a samostalno je predstavila premijum vina
Šef Rene Redžepi pravi školu za ugostitelje!
Edukativni centar Renea Redžepija nosiće ime Gastro-Akademi, a sredstva za njegovu izgradnju dolaze iz danskog Ministarstva za hranu i prirodnu sredinu
Najbolji somelijer planete je Mark Almert iz Nemačke
U Antverpenu u Belgiji, nakon uzbudljivog finala u kome su učestvovali somelijeri iz Nemačke, Danske i Letonije, završeno je takmičenje za najboljeg somelijera na svetu (The Best Sommelier of the World). Novi nosilac ove prestižne titule je nemački somelijer Mark Almert (28)
Proglašeni finalisti takmičenja za prvog somelijera sveta
Naš predstavnik Vuk Vuletić, koji je stigao do polufinala takmičenja u Antverpenu u Belgiji, vratiće se u Srbiju kao jedan od devetnaest najboljih pripadnika ove plemenite profesije
Anonimni kineski tajkun kupio vinariju u Bordou
Ova transakcija je poslednja u nizu velikih akvizicija od strane velikih azijskih investitora, ali sve do sada oni su se fokusirali na manje poznate apelacije i regije
Vuk Vuletić među najboljih 19 somelijera na svetu!
Plasmanu u polufinale prethodile su kvalifikacije koje su se sastojale od testa teorijskog znanja, slepog testa vina i žestokih pića
VELIKA VINA U NOVOM SADU
Novosadski salon vina ima ambiciju da na jednom mestu i profesionalcima i entuzijastima ponudi ono najbolje na domaćem tržištu i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje ljubitelja vina i vinskih profesionalaca
VUK VULETIĆ BRANI BOJE SRBIJE!
Srbiju na somelijerskom prvenstvu predstavlja aktuelni prvak Balkana i osvajač nacionalnog takmičenja Vuk Vuletić, koji je u Antverpen sa predsednikom SERSA Dejanom Živkoskim doputovao u Belgiju nekoliko dana ranije
Preminuo čuveni hrvatski šef Andrej Barbieri
Poslednji Barbierijev projekat u Hrvatskoj bio je Barbieri´s, restoran koji je otvorio s na zagrebačkom Kaptolu zajedno s rođakom Franom Barbierijem
Najskuplje vino na svetu dolazi iz Mađarske!
Čarli Maunt, glavni menadžer vinarije Royal Tokay, kaže da iza ideje o flaširanju jedne ovako izuzetne berbe leži želja da se Mađarska i tokajac stave na zasluženo mesto na vinskom mapi sveta
Konačno je razotkrivena tajna vinskih suza!
Matematičarka Andrea Bertoci sa uglednog američkog univerziteta UCLA predstavila je pre nekoliko dana u Bostonu, na sastanku Američkog udružena za fiziku, rad koji se bavi ovim fenomenom. Rad je odmah privukao pažnju i naučne i vinske javnosti
Počinje deveti Balkanski festival sira!
Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 10. marta u 19 časova
Priča o vinarkama koje menjaju lice svog poziva
Predstavljamo neke od žena koje širom sveta prave inovativna, hrabra, vrhunska vina, ohrabrujući buduće vinarke da i same krenu ovim putem
«
‹
149
150
151
152
153
154
155
156
157
›
»