MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vadičep iz XVIII veka prodat za više od 23.000 dolara!
Prosečna cena kolekcionarskih vadičepa je oko 250 dolara, ali u poslednje vreme se formirala grupa kolekcionara koji su veoma zainteresovani za retke primerke iz osamnaestog veka
Najbolji šefovi Balkana kuvali u Banja Luci
Jedan od najboljih kuvara na Balkanu, ujedno i šef kuhinje restorana Monogram, Dragan Šljivić, okupio je svojih pet kolega, vodećih kuvara regiona i uz šest kreativnih gangova uklopio vina vinarije Lastar
Gordon Remzi otvara azijski restoran u Londonu
Restoran će dizajnirati studio AfroditiKrassa, čiji su dizajneri radili i na restoranu Hestona Blumentala na londonskom aerodromu Hitrou
Vinarija Tikveš postaje regionalni vinski edukator!
Kuća Tikveš dobila je akreditaciju za organizovanje treninga od prestižne škole iz Londona Wine & Spirits Education (WSET), najvećeg svetskog provajdera za obuku vina i alkoholnih pića
Bred Pit i Anđelina Džoli predstavljaju novi roze
Dizajn boce novog vina ponešto će se razlikovati od, sada već čuvenog, vina Miraval Rose: boca će biti nešto tanja, ali će zadržati izgled sličan boci parfema
Vinarija Bibich - iz Dalmacije s ljubavlju
U promotivnom video zapisu o ovoj kući govore gastronomad Rene Bakalović, vinski znalac Darko Petrović i vlasnik vinarije, Alen Bibić
Međunarodno udruženje sirara primilo članove iz Srbije
Novoimenovani članovi imaće ulogu da nastave širenje tradicije proizvodnje i konzumiranja sira na lokalu i na taj način obezbe veću vidljivost domaćih proizvoda iz ove industrije
Zakazana najveća aukcija vina svih vremena!
Na aukciji koja će se održati u Hong Kongu od 29. do 31. marta biće ponuđeno čak 16.889 boca vina, u 2.904 lotova, ukupne vrednosti od oko 26 miliona dolara
Održana trka kroz najveći vinski podrum na planeti!
Među trkačima bili su turisti iz SAD, Kanade i evropskih zemalja, kao i lokalci, a atmosferu tokom trke dizali su plesači, muzičari i pevači u narodnim nošnjama
Klimatske promene od Nemačke prave vinsku velesilu!
Njujork Tajms je u razgovorima sa bitnim igračima na nemačkoj vinskoj sceni utvrdio da su oni itekako svesni aktuelnih promena i njihovih posledica
Rampa za Renea Redžepija i Masima Boturu!
Glavna promena sastoji se u tome da će od sada restorani moći da se samo jednom nađu na vrhu liste, čime će se sprečiti višegodišnja dominacija nekih restorana kao što su El Bulli u Španiji i Noma u Danskoj. Pobednički restorani će se tako naći na Best of the Best listi koja je trajnog karaktera
Umro je Žerar Base, najveći somelijer na svetu
Court of Master Sommeliers, najelitnije udruženje somelijera na planeti, podelilo je vest o odlasku čoveka koji je svojim karakterom i profesionalnom izvrsnošću bio primer za uzor i najblistavija zvezda na vinskom nebu
Slavni šef Roberto Cerea kuva u Beogradu!
U Beograd je stigao Roberto Cerea, slavni kuvar i šef restorana Da Vittorio iz Bergama u Italiji, koji je u vlasništvu njegove porodice još od 1966. godine. Za to vreme, restoran je dobio i zadržao maksimalne tri Michelin zvezdice Razlog njegovog dolaska je specijalan događaj koji će se održati u restoranu Legat 1903
Predstavljena džepna laboratorija za analizu vina
Naprava po imenu Dreenk My Oeno uroni se u vino, i maleni interni skener, putem smartfon aplikacije, obaveštava korisnika o osnovnim karakteristikama vina - količini alkohola, tanina, kiseline, kao i o zrelosti pića
Vinar iz Bordoa napravio vino iz serije Igra prestola
Vinar Tibo Barde iz Sen Emilijona u Bordou pre tri godine odlučio je da napravi "ovozemaljsku" verziju vina iz provincije Dorn u Vesterosu, kontinentu na kome se odigrava radnja serije romana Dž. R. R. Martina Pesme leda i vatre
«
‹
151
152
153
154
155
156
157
158
159
›
»