MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
ENTONI BORDEJN IZVRŠIO SAMOUBISTVO
Entoni Bordejn, kuvar, pisac i globalna televizijska zvezda, pronađen je mrtav jutros u svojoj hotelskoj sobi u u Strazburu, gde je boravio na snimanju novih epizoda svog serijala Parts Unknown. Prema prvim informacijama koje prenosi mreža CNN, šezdesetjednogodišnji Bordejn izvršio je samoubistvo.
U prodaji je vino posvećeno paucima koji čuvaju podrum!
Fortifikovano arhivsko vino ostavio je na stranu još 1984. godine vinar Čester Ozborn, čija je porodica u tom trenutku već četiri generacije pravila vino u vinariji osnovanoj 1912. godine
U Novom Sadu proslavljeno otvaranje hotela Sheraton
Prvi Sheraton hotel u Srbiji posluje pod franšizom jednog od najpoznatijih hotelskih korporacija u svetu Marriott International, i raspolaže sa 150 superior soba, od čega je devet apartmana i jedan predsednički apartman
Novinari posetili MujEn Lux apartmane na Kopaoniku
U saradnji sa Skijalištima Srbije, predstavnici medija su imali priliku i da se kroz razgovor sa zaposlenima upoznaju sa sadržajima na Kopaoniku tokom predstojeće letnje sezone
Održana degustacija čokolade Callebault RB1
Čokolada RB1 stiže u Beograd sredinom oktobra ove godine, ali već početkom septembra naši gurmani moći će da je probaju u Mandarina Cake Shop-u, poslastičarnici Callebaut brend ambasadora, Krsta Radovića
Proseko roze: budući globalni vinski hit!
Italijanski vinari već godinama razmatraju ideju o roze proseko vinu, a ove godine su konačno prevazišli tradicionalan otpor Italijana prema roze vinu i odlučili da se priklone globalnom trendu
Lastarov put ka vrhu, popločan medaljama
Na jednom od najzahtevnijih vinskih takmičenja na svetu, International Wine Challenge IWC 2018 u Londonu, gde samo mali broj vina bude okićen medaljama, Lastar je ove godine zaslužio čak tri bronzane!
Večera u Ensu uz vina iz vinoteke Baltasar
Večera će biti održana u četvrtak, 31. maja, a cena po osobi je 3.500 dinara.U cenu je uračunato 5 gangova tasting menija koje prati 5 čaša vina
Hit na Zapadu: restorani u kojima se hrana ne baca
Mladi kuvar Daglas MekMaster jednom je, radeći u restoranu visoke kuhinje, stotine svežih, savršenih glavica zelene salata bačenih u kontejner nakon što je sa njih odstranjen samo koren namenjen garnirungu preskupog jela
U subotu u Beogradu počinje prva Nedelja tamjanike
Početak dešavanja je od 16 časova i traje do 22 časa, a predstaviće se većina proizvođača tamjanike sa naših prostora
Francuska odnela dvanaest velikih nagrada Dekantera
Među vinima koja su kvalitetom iznenadila i same sudije je asirtiko vinarije Artemis Karamolegos sa Santorinija, za koje su sudije navele da predstavlja "izvanredan izraz ovog jedinstvenog teroara"
METRO predstavio knjigu sa izvornim srpskim receptima
Knjiga sadrži oko 100 recepata iz svih krajeva Srbije, geografski podeljeno: severna Srbija (Vojvodina), istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija i centralna Srbija
Šef Mario Batali ostaje bez svih svojih restorana!
Za ovaj slučaj se veruje da će otvoriti vatrenu polemiku o etičkom ponašanju u svetu visoke kuhinje, na isti način na koji je i Holivud već duže vreme poprište sukoba u vezi sa nedoličnim ponašanjem muškaraca na poziciji moći
Veliko priznanje za vinariju u obliku Rubikove kocke
Žiri nagrade opredelio se da za ovogodišnjeg laureata proglasi vinariju smeštenu u Meklaren Vejlu, jednoj od najpoznatijih australijskih vinskih regija
Budućnost vina: jestive boce i isporuka dronovima!
Na svetskom tržištu već su se pojavili servisi koji dostavljaju vino za samo dva sata, nakon narudžbine putem smartfona. U izveštaju dr Gej navodi se da će se takvi servisi jako ubrzati i da će im delokrug biti mnogo širi nego sada
«
‹
161
162
163
164
165
166
167
168
169
›
»