MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Platinasta medalja i čak 97 poena za Tikveš Barovo 2015 na Dekanteru!
Na takmičenju je učestvovalo više od 17.000 vina iz celog sveta, a vina "Tikveš" nagrađena su sa: 1 platinum, 2 srebrne i 6 bronzanih medalja kao i sa 4 priznanja
Večera u restoranu Enso uz vina braće Rajković
Hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak ove nedelje će obeležiti saradnja sa vinarijom Braća Rajković
DEKANTEROVO ZLATO ZA SRBIJU!
Izuzetno prestižno ocenjivanje DWWA (Decanter World Wine Awards) održano je u Londonu, gde je prispelo više od 17.000 boca vina iz celog sveta. U ovako oštroj konkurenciji, domaći vinari već tradicionalno su odlično prošli
Najskuplji viski na svetu košta čak milion dolara!
Etiketu za jednu bocu dizajnirao je italijanski umetnik Valerio Adami, dok je drugu naslikao britanski umetnik Piter Blejk. Boce su prodate različitim kupcima, a njihov identitet nije otkriven medijima
Sedam zlatnih medalja na BIWC za vina iz Srbije!
Veliki trofej otišao je u ruke timu iz rumunske vinarije Domaine Vladoi za njihovo roze vino Amca Maria iz 2017. godine. Naše vinarije ponovo su odnele veliki broj medalja, uključujući i jedno duplo zlato i šest zlatnih medalja
Na venčanju princa Harija piće se britanski penušavac!
Britanska vinarija za sada nije ni potvrdila ni demantovala vest o tome da je baš ona odabrana da podari događaju dah vinskog glamura, a njen direktor Mark Harvi se u izjavi za medije postarao i da ovu informaciju ostavi pod velom tajnosti do poslednjeg trenutka
Najmoćniji ljudi Evrope uživali u vinima iz Tikveša
Iz portfolija Tikveš i Domaine Lepovo poslužena su dva bela vina, vrhunsko terroir vino Barovo i ekskluzivno Chardonnay premijum brenda Domaine Lepovo, kao i dva crvena vina: Bela Voda i Domaine Lepovo Grand Cuvee
Najbolji mladi šef na svetu dolazi iz Japana!
Odluku o nagradi doneo je žiri u kome su Dominik Kren, Margarita Fores, Virgilio Martinez, Ana Roš, Eni Feold, Bret Grejem i Pol Pere. Sedmočlani panel vrhunskih šefova poznat je u kulinarskim krugovima kao "sedam mudraca"
Vinarija Bikicki predstavila nova vina i nove etikete
Prvo vino koje smo probali bio je Traminac 2016, vino koje bi trebalo da predstavlja osnovu ponude kuće Bikicki – cvetno, sveže vino, savršeno za letnje „meračenje“
Tri boce vina iz 1774. godine uskoro na aukciji!
Vino je opisano kao „nektar boje ćilibara, sa ukusima začina, karija, cimeta, vanile i suvog voća“ i dobilo je ocenu 94/100
MAGIČNI DORUČAK U METROU ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA
Akcija Magični doručak trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima
Gastronomski susret Srbije i Južne Koreje
Na meniju su bili naengmyeon, to jest nudle od krastavca sa kimčijem, potom grilovani djubek sir sa korejskim sosom od senfa, meso planinskog govečeta – buše sa soja sosom i pilavom, korejska sarma...
Ohladite vino za tili čas uz pomoć znanja fizike!
Vinski ekspert Brajan Meklintok rekao je za portal My Domaine da se vino može ohladiti i mnogo brže nego što mislite
Najstarije vino na svetu bilo je crveno i suvo!
Do sada pronađeni ostaci predstavljali su jasnu indiciju da je posredi lokalitet sa dugom vinarskom tradicijom, a najnovija otkrića u potpunosti su potvrdila dosadašnje navode stručnjaka da je na ovom mestu pre 6.100 godina cvetalo vinogradarstvo
Preminuo beogradski restorater Goran Jević
Prvi restoran koji je Jević otvorio u Beogradu bila je Iguana na uglu Božidara Adžije i Požarevačke ulice, gde je, u prostoru sa svega 25 sedećih mesta, napravio veoma živahan lokal sa jasnim tragom na beogradskoj gastro mapi
«
‹
162
163
164
165
166
167
168
169
170
›
»