MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Magazin "Cafe Bar" proglasio najbolje restorane u Beogradu
Kriterijumi za odabir Top 12 beogradskih restorana bili su kvalitet hrane i pića, usluga, enterijer i ambijent, higijena, uvođenje novina, održavanje standarda, obogaćivanje ponude, kao i posvećenost i ljubav vlasnika i svih zaposlenih
Novinari i somelijeri posetili vinariju IN
U ponudi Vinarije IN nalazi se 10 etiketa: Chardonnay, Sauvignon blanc, Rajnski rizling, Italijanski rizling, Cabernet sauvignon, Frankovka, Crveno vino, Merlot, Roze i Roze Blue
Dvostruko zlato u Berlinu za Barbaru 2015!
Po propozicijama takmičenja, nije dovoljno da vino bude vrhunsko da bi se uzelo u obzir za nagrade - potrebno je i da, po mišljenju sudija, ta vina imaju visoku komercijalnu vrednost
UPUĆENI POZIVI ZA BALKANSKO VINSKO NADMETANJE
Žirijem sastavljenim od uglednih međunarodnih vinskih sudija predsedavaće Konstantinos Lazarakis, prvi Master of Wine sa područja Balkana i jugoistočne Evrope
Prokupac oduševio posetioce sajma ProWein u Nemačkoj!
O tome koliko ovaj sajam znači za globalnu vinsku scenu svedoči podatak da je čak polovina gostiju došla iz inostranstva, i to iz čak 129 različitih država
Danuška Kumara je novi šef kuhinje u Hajatu
Ovo je Danuškin veliki povratak u srpsku prestonicu, gde je već bio deo Hyatt Regency Beograd tima u periodu od 2010. do 2014. godine.
Soren Polonijus u Beogradu obučava buduće šampione
Na masterklas su pozvani najperspektivniji somelijeri iz Srbije i regiona kojima Polonijus otkriva suptilne detalje pomoću kojih se na svetskim takmičenjima somelijera ulazi u finalne krugove nadmetanja
Slovenci napravili vino u čast Melanije Tramp!
Vino se za sada prodaje u dvorcu Sevnica, a prvih tri stotine flaša prodato je za tri dana. Za prodaju je spremno još 2.000 flaša koje će biti na raspolaganju turistima koji posete ovaj dvorac, kao i centar turističke organizacije grada Sevnice
Zlato u Bordou za Arno vinarije Aleksić!
Od osnivanja takmičenja 2010. godine njegov pokrovitelj bio je čuveni enolog i vinar Deni Dibordje, verovatno najpoznatiji vinski stručnjak iz Bordoa koji je akademskim radom i njegovom praktičnom primenom uticao na generacije vinara ovog regiona
Restorani iz Srbije predstavljaju ukuse Francuske
Na predstavljanju programa Ukusa Francuske govorila je i ambasadorka Francuske Kristin Moro, a bili su prisutni i šefovi svih restorana iz Srbije koji su odabrani da predstave francusko kulinarsko nasleđe
Proglašena četiri nova Master of Wine
Institute of Masters of Wine postoji od 1955. sa misijom unapređivanja vinske kulture. Do 1983. pristup programima instituta bio je omogućen samo za Britance, a od 1983. na ovom institutu mogu da se usavršavaju i vinari, konsultanti, novinari, vinski pisci iz celog sveta
Pet medalja za Tikveš na takmičenju Mundus Vini
Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije Tikveš na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije
“Kapija uspeha" dodeljena fruškogorskoj vinariji Deurić
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević naglasio je da su Kapije uspeha vid podrške i podstreka svima koji svojim predanim radom iznova pospešuju kvalitet usluga čime postaju najbolji među najboljima
Završen BeoWine Fair, Italijani odneli dva priznanja
Najsnažniji utisak ovog sajma vina svakako je agresivan nastup italijanskih vinara, koji su osvojili i dve od tri glavne nagrade u okviru takmičarskog dela sajma po imenu Challenge Cup
Gordon Remzi: Da nisam postao kuvar, bio bih specijalac!
To su disciplinovani ljudi. Sreo sam neke od njih i znam šta je potrebno da se postane pripadnik jedinica SAS i SEAL. Njihova obuka je neverovatno teška, svi oni su vrhunski sportisti i divim se njihovoj disciplini
«
‹
176
177
178
179
180
181
182
183
184
›
»