MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Ne idemo u korak sa svetom - često smo ispred njega!
Pet pitanja za Kameliju i Krsta Radovića, povodom deset godina Mandarina Cake Shop-a, u kontinuitetu u samom vrhu poslastičarstva u Srbiji
Hrvoje Petrić na čelu The World’s 50 Best Hotels
U poslednjih nekoliko godina Petrić je obišao oko 80 zemalja sveta, gotovo sve restorane sa liste najboljih, i posetio na stotine luksuznih hotela
Ana Roš krajem godine otvara bistro u Poreču
Bistro JAZ poznate šefice već postoji skoro dve godine ali u Ljubljani, a lokal u Poreču koji će otvoriti krajem godine je njen drugi pokušaj da otvori restoran na Jadranu
Millesime: put do potpunog užitka u vinu
Ponuda stvorena sa željom da se u jednoj tački objedini čitav spektar vrhunskih vina i luksuznih predmeta za prave vinoljupce
Challenge rekonstrukcija/rinflajš: Finalisti su tu!
Fraza nijanse su odlučivale ovog puta bila je više nego tačna, kažu organizatori Maja Slavnić i Srđan Jerinkić
Spoj vina i umetnosti ponovo u Madlenijanumu
Događaj će, kako najavjuju organizatori, ponovo spojiti strast prema domaćim vinima, umetnosti, delikatesima i šarmu Zemuna
Počinje Dekanterovo ocenjivanje - čekamo nove medalje za Srbiju
Rezultati Dekanterovog ocenjivanja biće objavljeni 18. juna. Na ocenjivanju Decanter World Wine Awards 2024 Srbija je osvojila četiri zlatne medalje
Voleo bih da vidim rizling u portfoliju Erdevika
Đorđe Luković, čovek zanimljive biografije koja ga je vodila od pokretanja jedne od prvih vinoteka u prestonici do rada u međunarodnim vodama, od nedavno je deo tima vinarije Erdevik kao somelijer u restoranu ove kuće
Osam 'best buy' vina za prvomajski piknik
U neformalnoj atmosferi uživanja u jednom od najlepših praznika u godišnjem kalendaru najviše će nam prijati vina umerene cene i lake dostupnosti
Pohod stazama crnogorske kratošije - i ne samo nje
Centralna proslava, održena u Vili Gorica pod pokroviteljstvom predsednika Crne Gore Jakova Milatovića, bila je ujedno i prilika da se progovori o važnosti autohtonih sorti u svetu koji intenzivno traga za autentičnim vinskim iskustvima
Na Salašu 137 izabrana najbolja vina od sile
Kako je i bilo očekivano, sila je još jednom pokazala da može da da izvrsna, lagana, vibrantna i aromatična vina, lako razumljiva konzumentima
Vinski festival velikog srca
Najlepši otvoreni gradski prostor u Zrenjaninu, prefinjeni i romantični ambijent Gradske bašte biće otvoren za sve vinoljupce od 17 časova
Gastro pregled: Kako je bilo na dodeli nagrada čuvene 'žute knjige'
Priznanja Gault & Millau šefovi posebno cene i vole, jer je to baš njihova nagrada, koju nose sa sobom i kada napuste restoran u kome su je zaslužili
Dodeljene su Gault & Millau nagrade za 2025!
U izdanju za 2025. godinu preporučeno je 307 restorana u našoj zemlji, od kojih je jedanaest ovenčano sa tri kuvarske kape i tri restorana sa četiri kape
Pizzeria Di Karpuzzi - Napulj u srcu Dorćola
U piceriji Di Karpuzzi svaka pica je ručno razvijena, sa pažljivo biranim italijanskim sastojcima, balansiranih ukusa i modernog izraza
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»