MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Japanskom metodom do savršenog brancina
Ike džime (ike jime) je nenadmašna veština koja omogućava nešto za šta je relativno malo ljudi uopšte i čulo van Japana - sazrevanje ribe u komorama
Vinski svet treba istraživati otvorenog uma
Marka Marjanovića odlikuje velika erudicija – iz njegovih odgovora isijavaju i strast prema vinu i prema deljenju te ljubavi sa srpskom vinskom publikom
Šeri: vremeplov u boci
Čuveno vino iz Heresa u Španiji ima tradiciju koja seže sve do drevnih Feničana, a inspirisalo je, doduše ne u savremenom, ojačanom obliku, i Vilijema Šekspira
Salon 5a postao S5 by Angie
Promenu u nazivu restorana prati i novi degustacioni jelovnik inspirisan prolećem
Proglašeni su trofeji i medalje ocenjivanja Vinistra
Po oceni sudija, najbolja malvazija prispela na ovo izuzetno ugledno takmičenje je Justina 2019, malvazija istarska vinarije Ivana Damjanića iz Fuškulina
Spremite se za novi festival džina u Beogradu!
Prvi GinCredible - Beogradski festival džina zakazan je za subotu, 24. maj 2025, i ne možemo da dočekamo da vidite šta smo vam pripremili
Prvi nastup srpskih vinarija na sajmu ProWine u Tokiju
Na zajedničkom štandu Srbije izlaže ukupno osam kompanija – sedam vinarija i jedna destilerija: Aleksandrović, Zvonko Bogdan, Atelje Šapat, Podrum Pevac, Lastar, Matijašević, BT Winery i destilerija Zarić
Kerolajn Gilbi MW: Vinari, sredite svoje vebsajtove!
Najbolja boca vina je ona koja je prodata, a ponovljena prodaja je još važnija i vinarije mogu da joj doprinesu tako što će se povezati sa kupcima, potrošačima, medijima, pa čak i influenserima
Salon Vinoljubac: 40 pogleda na vinske tajne Srbije
Sve u svemu – četrdesetak brižljivo odabranih etiketa, uz preporuku organizatora da im se posveti tri sata metodične degustacije
Šef Nikola Šorak u finalu globalnog nadmetanja
Zahvaljujući kompleksnom jelu sa kojim se predstavio, Šorak je ušao u u izbor za globalno finale kao jedini predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju
Jedna zvezda je super, ali dve su bolje!
Sve što stane u karijeru dugu 20 godina proletelo mu je pred očima kada je čuo vest da je dobio Mišlenovu zvezdu, vest koju je dočekao u blagom šoku, sa suzama u očima
Traminac: egzotični voćni oblak u čaši
Kada je traminac dobar – zapljusnuće vas cvetnim mirisom u kome ćemo prepoznati latice ruže, ratluk, zrelo egzotično voće poput ličija, uz delikatne začinske note đumbira
Jovana Mandić: Etiketa mora da govori na prvi pogled
Pet pitanja za ekspertkinju za vinsko brendiranje, jedinu koja se u Srbiji bavi time kao svojim primarnim zanimanjem
Počelo je Vinistrino ocenjivanje u Poreču - sada po novom sistemu
Žiri predvodi Kerolajn Gilbi MW, izvrsna poznavateljka i promoterka vina iz zemalja naše šire regije, a sastoji se od 30 iskusnih međunarodnih sudija iz celog sveta
Slobodan Radeta pokrenuo onlajn školu kuvanja
Platforma je laka za snalaženje, snimci su profesionalno urađeni, sa četiri kamere i iz svih uglova, i što je bitno, može da se gleda kad god poželite
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»