MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Pet ušuškanih bašti u Beogradu
Vest o zatvaranju Ljutića inspirisala me je da razmislim da li u širem centru prestonice postoji nešto slično, ušuškano, a da ima i da se jede
Najbolja šefica na svetu dolazi iz Brazila
Toresova je vlasnica i šefica restorana visoke kuhinje A Casa do Porco, smeštenog u Sao Paulu, a u njenom vlasništvu je još ugostiteljskih objekata: jedan restoran, kiosk za hot dog, sendvičara i sladoledžinica
Počinju Dani grašca na Salašu kod Stare Dunje
Pod motom Volem grašac, Salaš će svim gostima besplatno ponuditi čašu grašca na probu, a za one koji žele više – biće odobren od 10% na redovnu cenu vina, i na čašu i na bocu
Žena koja je promenila vinsku industriju
Vinarija Elena Walch ime je dobila po ženi koja je potpuno promenila filozofiju vinarstva ne samo u vinogradima i vinariji svog muža, koji je poslovanje prepustio svojoj izabranici i vinariji dao njeno ime, već i u celoj pokrajini Alto Adiđe
Netflix snima seriju o pivarskoj porodici Ginis
Serija je najavljena na događaju Next on Netflix UK u Londonu, a čast da objavi veliku vest za irske pivare pripala je Ani Mensah, potpredsednici Netfliksa za Veliku Britaniju
Treći Weekend Food Festival – najukusniji do sada
Festival se odigrava na dobro poznatoj lokaciji u Rovinju, u Tvornici duhana, od 19. do 21. aprila, a tema ovogodišnjeg festivala je susret sa izazovima sa kojima se susreće gastronomska scena
Rasmus Munk pravi večeru na ivici svemira
Gosti na jednoj od najskupljoj večeri svih vremena biće odvedeni u stratosferu letelicom po imenu Space Perspective
Vuk Štefanović: Vinska kultura ne sme biti snobovska
U razgovoru za Vino & Fino, Vuk Štefanović se osvrnuo na domaću vinsku scenu, razvoj restorana visoke kuhinje. i, posebno, na posao i ulogu somelijera
Bil Guld doveo je Yebiga rakiju i u Srbiju
Nije uobičajeno da promocije proizvoda budu skopčane sa snažnim emocijama, ali Guld nije uobičajen promoter, već čovek koji sa ovim prostorima gaji vrlo poseban odnos, delom utemeljen i na ogromnoj ljubavi prema rakiji
Upozorenje naučnika: Kamamber i bri u opasnosti
Zvono za uzbunu predstavlja studija Francuskog nacionalnog centra za naučna istraživanja koja poziva da se preispita ceo način industrijske proizvodnje brija i kamambera
Srpska vina ponovo zablistala na sajmu ProWein
Fokus sajma ProWein, kao i uvek, bio je na susretima profesionalaca, a nacionalni štand Srbije bio je mesto susreta naših vinara i privrednika sa kolegama iz celog sveta
Salon odabranih vina: Sjajna vina i mlada publika
Degustiralo se četrdeset različitih vina različitih stilova, sorti, vinarija i regija, sa fokusom na Srbiju
Autohtona vina iz Srbije na sajmu ProWein
Kerolajn Gilbi MW je na masterklasu predstavila vina napravljena od lokalnih i autohtonih sorti grožđa koje se gaje u istorijskim teroarima iz Srbije
Sto mu japanskih kupusa: istina o vasabiju
Koliko ste samo puta u životu bili prevareni? Ovoga puta, prevara nije bila strašna. Jeli ste ren, pomešan sa senfom i prahom zelene boje koja se uglavnom dobija od graška
Tomislav Ivanović: Stranci traže lokalno i autentično
Vinski sudija, bloger i novinar Tomislav Ivanović bio je deo tima koji je istoriju vinarstva u Srbiji predstavio studiozno i objedinjeno, u okviru izložbi i publikacije Vinski letopis Srbije
«
‹
28
29
30
31
32
33
34
35
36
›
»