MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Stiže Mišlen, samo što nije!
Ugostitelji se nisu uspavali, i izostanak zvezdica i sumnje oko izbora nisu ih sprečili da budu bolji, kreativniji i ozbiljniji, da rade na poboljšanju servisa, redovnoj promeni ili osvežavanju jelovnika, obučavanju zaposlenih…
Otvorena izložba Vinski letopis Srbije
Izuzetno dobro posećeno otvaranje pokazalo je veliko zanimanje javnosti za našu vinsku istoriju i za najnovije naučne domete u ovoj oblasti
Festival rakije i rok muzike
Osim tradicionalnih rakija od šljive, dunje, kruške i kajsije, gosti će moći da probaju i neke potpuno nove ukuse
Otvorene su prijave za Dekanterove nagrade
Vina će naredne godine ocenjivati više od 200 sudija, 37 predsednika regionalnih sudijskih panela i četiri kopredsednika žirija
Velika Plana dobila je prvu vinoteku i vinski bar
Akcenat je na vinima iz srpske ponude, kojoj su pridodata i vina iz Italije, Francuske, Španije, pa i daleke Gruzije
Moet & Chandon lansirao šampanjac najviše klase
Etiketa Collection Impériale Création No. 1 napravljena je u sklopu proslave 280 godina postojanja čuvene vinarije
Gastro pregled: Napolitane su zavladale Beogradom
Prestonica Srbije danas ima podjednako dobre pice kao u Napulju, ali su im cene ponekad više nego u najboljim picerijama u Evropi
Veliko priznanje u Londonu za Podrum Palić
Kako navode u Podrumu Palić, IWSC - Club Oenologique i njihove sudije na ovaj način su prepoznali i među žestokom konkurencijom, nagradili posvećenost najvišem kvalitetu, komunikaciju sa kupcima i unapređenje procesa proizvodnje u svakom mogućem smislu.
Herbarijum Andreja Volnog na velikoj izložbi u SANU
U petak 3. novembra u 18 časova biće otvorena izložba Vinski letopis Srbije na kojoj će biti prikazani gajenje vinove loze i vinska kultura kroz različite epohe i predstavljanje kako istorijskog nasleđa, tako i potencijala modernog vinogradarstva i vinarstva
Najbolji bar na svetu nalazi se u Barseloni
Sips je nastao u okviru tradicije molekularne gastronomije, koja danas više nije favorit među fudijima, ali njeni postupci žive u drugim disciplinama kao što je elitna miksologija
Gastro pregled: Dobre reklame za loše restorane
Istina je i da su retki oni influenseri koji sami plaćaju svoje račune u restoranu, a još je veća istina da su recenzije na društvenim mrežama isuviše često podstaknute gostoprimstvom vlasnika restorana
Restoran Džejmija Olivera uskoro i u Srbiji!
Nakon burnog i izazovnog perioda za ovaj lanac koji je samo jedan deo Džejmijeve gastro imperije, restorani pod ovim brendom rade u Kataru, Portugalu, Kipru, Mađarskoj, Indiji, Irskoj i Saudijskoj Arabiji
Održan Food Talk u Beogradu
Regionalna konferencija Food Talks posvećena gastronomiji, a koja se održava od 2013. godine, ove godine okupila je u Dorćol Placu poznate domaće restoratere, somelijere, blogere
Više od 200 sireva na Balkanskom festivalu sira
Na festivalu će biti izloženo više od 200 vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije.
Velika zlata u Trevizu za rakije destilerije Zarić
U Srbiju su stigle 4 medalje, od kojih su dve, obe Velike zlatne medalje (Grand Gold Medal), pripale rakijama Destilerije Zarić
«
‹
41
42
43
44
45
46
47
48
49
›
»