MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
DUŠA ISTOČNE SRBIJE U ČETIRI ETIKETE
Nevena Ilić kaže da je za nju hrana najuniverzalniji način komuniciranja, i da je želela da od sirovina koje su bile sastavni deo njene trpeze tokom odrastanja napravi proizvode koji je povezuju sa mestom porekla
Knjiga dobrih vina
Kako dobar običaj nalaže, za dobrodošlicu smo posluženi penušavcem i osmehom Davida Štampara, koji se od 2014. godine nalazi na čelu porodičnog vinskog biznis
Otvoren vinski podrum na Salašu kod Stare dunje
Ušuškani enterijer, sav u drvetu i cigli, može komotno da primi dvadesetak gostiju, a opremljen je vrhunskim čašama, policama i vinskom opremom
Otvoren Salaš Zvonka Bogdana u Beogradu
Po prvim utiscima gostiju, Salaš Zvonka Bogdana je mesto kakvo je definitivno nedostajalo Beogradu
Gastro pregled: Kad Mišlen razočara
Izgleda kao da se Mišlenovi inspektori nisu previše potrudili i da su u najvećoj meri prepisali prošlogodišnju listu
PROKUPAC ZA DUGO ČUVANJE
U svom novom tekstu, Vranić piše o vinu Gaga 2017, izvanrednom prokupcu posvećenom uspomeni na velikog župskog vinara Gagu Ivanovića
Dabiz Munjoz ponovo dolazi u Istru
Glavna tema festivala, najavljuju organizatori, biće održivost, kao jedna od trenutno najvažnijih tema u gastronomskom svetu
Najbolji ambasadori Hercegovine
Punih četrdeset godina Podrumi Vukoje 1982 bave se ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića
ŠPANIJA U SVETU EKOLOŠKIH VINA
Trend proizvodnje ekoloških ili organskih vina uveliko se ustoličio i intenzivno se razvija svuda, pa tako i u Španiji kao jednom od najvećih proizvođača vina na svetu
Vinarija Imperator – dva koraka napred!
Za onaj deo tržišta koji preferira gipka, sveža i lepršava, ali i dalje veoma karakterna vina, vinarija Imperator lansirala je dva nova vina: silu pod etiketom Nika i grašac koji se zove, jednostavno i domišljato, GRAШАЦ
BEOGRAD I DALJE BEZ ZVEZDICE
U novom izdanju za 2023. godinu nalazi se 17 beogradskih restorana
MERLO IZBA, 100% SRPSKI
Vinarija Izba Jovanović poznata je po vinima od merloa, a ove godine je njihov merlo iz berbe 2019 krunisan i platinastom medaljom na ocenjivanju Open Balkan Wine Trophy
Gastro pregled: Odličan provod, nejestiva hrana
Često se dešava da ono što ste pojeli usred izlaska kvalitetom potpuno odudara od dnevne ponude restorana. I nije samo kvalitet upitan, već i cene
Ponovo radi Cveće zla!
Novo Cveće zla nalazi se u okviru hotela Indigo i izgleda dosta drugačije od starog lokala – prostrano, sa belim stolnjacima i udobnim foteljama umesto starih, tvrdih hoklica iz Nevesinjske 12 sa Vračara gde je Cveće zla radilo do pre nekoliko nedelja
Pica majstor iz Srbije ponovo najbolji na svetu
Goran je osvojio prvo mesto na događaju World Stars Pizza & Port Wine na kome se od 2017. godine u pravljenju pica svih stilova takmiči četrnaest odabranih picajola iz svih delova sveta i šesnaest brendova porto vina
«
‹
71
72
73
74
75
76
77
78
79
›
»