MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvara se GiG, novi restoran visoke kuhinje
Restoran će raditi pod sloganom GiG – Umetnost ukusa, koji sažima težnju da se na elegantan način spoje koncepti fine dining-a i održive gastronomije
Otvara se Tunaholic Fish Bar u Beogradu
Prvi Tunaholic Fish Bar otvoren je pre dve godine u Poreču i za veoma kratko vreme izdvojio se na hrvatskoj gastro sceni
GASTRONOMIJA JE LUDA ZABAVA
Berasategijevo kuvanje zasnovano je na njegovim životnim iskustvima i to posebno na vaspitanju koje je imalo ogroman uticaj na sam stil kuvanja ovog izuzetnog šefa
ORANŽ VINA SU POSTALA MEJNSTRIM
Urednik i osnivač sajta The Morning Claret, britanski vinski pisac Sajmon Dž. Vulf jedan je od vodećih svetskih autoriteta za oranž vina
Solidarnost tokom krize
Coke Academy je okupila četrdesetak vlasnika i menadžera HoReCa objekata, koji su na dvodnevnoj edukaciji dobili značajne savete i konkretne odgovore na brojna pitanja
NARANDŽASTA REVOLUCIJA
U najkraćem, oranž vina su, macerirana vina od belog grožđa, to jest pravljena postupkom koji se koristi za pravljenje crvenih vina od crnog grožđa
BURGER ČIZ BY BITNI
Momci iz popularne beogradske hamburgerije Bitni Špirs rešili su da kreiraju specijalnu verziju čizburgera iz lanaca brze hrane (da, iz onog baš poznatog!) ali na njihov način
VINO JE FUZIJA ČOVEKA I TLA
U kući Benvenuti govore da su vinogradi u samom srcu njihove vinarske filozofije. Svi su smešteni na pozicijama koje objedinjuju i vrhunsku zemlju i klimu, i lepotu brižljivo preoblikovane prirode koju očekujemo od pitomih istarskih bregova
Tartufi - jestivi šumski dijamanti
U našim krajevima raste više vrsta tartufa koje imaju svoje tačno određeno mesto u gastronomskom i tržišnom poretku, ali, nažalost, javnost još nije u dovoljnoj meri upoznata sa nekim ključnim činjenicama u vezi sa njima
NAVUČEN NA DOBRA VINA
Vrlo direktan i neopterećen mistifikacijama svog posla ili viškom sujete, Aleks Zečević u razgovoru za Vino & Fino otvoreno priča o svom poslu, karijeri i aktuelnostima sa globalne vinske scene
NEŽNI DODIR DIMA
U poređenju sa sovinjon blanom koji nije odležavao u drvenim sudovima, Fumé Blanc ima snažnije telo i teksturu i to traži i nešto drugačiji pristup uparivanju sa hranom
RECEPT ZA KULINARSKU REVOLUCIJU
- Od svoje petnaeste godine sam sanjao da imam restoran kao što je DiverXO. Jako volim ono što radim, obožavam svoj posao. Volim da stvaram, ali i da sanjam i da snove pretvaram u stvarnost – kaže u razgovoru za Vino & Fino cenjeni Dabiz Munjoz
Vau, šta je ovo? Srbija? Kako?
O tome kako je bilo družiti se sa kritičarem na njegovom imanju, diskutovati i degustirati vina, Dragojlović za Vino & Fino, sasvim iskreno piše u prvom licu
Naša šljivovica na UNESCO listi svetske baštine!
U okviru procesa nominacije, komisiji UNESCO poslati su i uzorci tradicionalne srpske rakije od šljiva
Autohtono blago Srbije
Zajednička analiza uzoraka drevne DNK iz herbarijuma i uzoraka moderne DNK iz materijala prikupljenog iz današnjih starih vinograda, omogućava proučavanje i uspostavljanje mogućih odnosa između sorti i pruža priliku da zavirimo u istoriju i evoluciju sortimenta vinove loze u Srbiji
«
‹
72
73
74
75
76
77
78
79
80
›
»