MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vina sa duhom južne Italije
Vina kuće Fantini predstavila je Đulija Skjoti, ćerka Valentina Skjotija, jednog od osnivača kuće Fantini, uz pomoć enologa Denisa Verdekije
Prvi Slow Wine vodič kroz Severnu Makedoniju
Ideja koncepta Slow Wine je da predstavi jedinstvene priče vinara, njihovu strast i povezanost sa zemljom, vinogradima, lokalnim sortama grožđa i pejzažima, vinskom tradicijom i tehnologijom, favorizujući one koji primenjuju ekološki održive prakse gajenja i proizvodnje vina
Vino Kajli Minog dostiglo je milionski tiraž
Kylie Minogue Prosecco Rose nije samo glamurozna etiketa: u pitanju je i sjajno, veselo vino koje donosi odličan odnos cene i kvaliteta
Gastro pregled: Srbija u dobrom društvu
Zanimljivo je i to što je Conde Nast Traveller praktično najavio da do kraja ove godine Mišlenovi kritičari dolaze u Srbiju, iako još nema zvanične informacije o tome
Zimske radosti na Salašu kod stare dunje
Za dobro raspoloženje postaraće se muzičari iz Tamburaške bande Botošani, a izbor vina biće izvanredan
ODLIČNA VINA ZA MALO NOVCA
U svom novom tekstu, Vranić je svoju kritičku oštricu isprobao na jednoj mađarskoj i dve srpske frankovke
Srbija među 20 top destinacija za 2022!
Mesto joj je pripalo, nekako očekivano, u kategoriji gastronomije (Best for foodies), a urednici portala u opisivanju Srbije posebno su se osvrnuli na gastronomiju, vina iz Negotinske Krajine i sa Fruške gore
U vinariji Tikveš proslavljen je dolazak mladog vina
Kako kažu u Tikvešu, ovogodišnja uspešna berba ima potrebne količine kvalitetnog grožđa za sve segmente i kategorije vina
Salvatore Kastano - najbolji somelijer Evrope i Afrike!
Salvatore Kastano, rođen 1990. godine na Siciliji, počeo je karijeru u Londonu kao somelijer restoranu The Dorchester Alena Dikasa
Novi Pinole je stigao!
Vino je ove, pete godine od kada datira ova mala fruškogorska tradicija, lansirano u tiražu od 800 boca, a preporuka je da se pije odmah po nabavci ili da se čuva najkasnije do Nove godine
Gastro pregled: Velika vest za naše ugostitelje
Zaista je sjajna vest da potraga za kapicama u Srbiji traje već mesecima koliko su gastro inspektori tu i obilaze lokale, a još sjajnija vest je što je na njihovoj listi cela Srbija
I kadarka je dobila svoj međunarodni dan!
Prvo izdanje proslave ove regionalne sorte vinove loze odvija se skromno, i više je posredi "ispipavanje terena" za naredne godine
Božole iz nove berbe dočekan je i u Beogradu
Doček božoea iz ovogodišnje berbe odigrao se u Barrel House-u u Beogradu, a u sklopu Francuske nedelje, već tradicionalne manifestacije posvećene francuskoj kulturi, gastronomiji, vinarstvu
Prva Regionala: pogled u lokalnu vinsku baštinu
Kako se čini, pre svega po utiscima publike, revija autentičnih vina i domaćih sorte loze iz Srbije i susednih zemalja odlično je prošla
Uticajni vodič Gault & Millau stigao je i u Srbiju!
Gault & Millau (izgovara se: Go e Mijo) osnovan je 1972. godine u Francuskoj, a do danas je postao internacionalni sinonim za kvalitet, integritet i kredibilitet
«
‹
84
85
86
87
88
89
90
91
92
›
»