MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vladari vinske vlogosfere
Umeju da govore o vinu, imaju široko znanje i proširuju ga putujući po celom svetu, zanimljivi su i neumorni: vodeći vinski influenseri imaju, zaista, posao iz snova
Muskat: moderna kuhinja i srpska tradicija
Na svakom od tanjira, Ljubiša je izvukao maksimum iz namirnice – šargarepa je bila puna ukusa i slasti, celer kremast i aromatičan, a praziluk divno zapečen, slatkast, na bogatoj kremi i sosu, sa krckavim semenkama pečene heljde
14. BIWC održaće se u postojbini sorte ksinomavro
14. BIWC zakazan je za 28-30. maj 2025 i biće, kako su objavili organizatori, održan pod pokroviteljstvom grada Nause
Il’ je sa đubekom, il’ je sa biljnim sirom?
Video koji je Ratkovčanin objavio na instagramu izazvao je buru na mrežama, a ispod njega već danima niže se više od hiljadu komentara
Vinski svet treba istraživati otvorenog uma
Intervju: Marko Marjanović, dobitnik nagrade za somelijera godine 2024. u izboru Vino & Fino Awards
Sake, piće koje osvaja svet, slavi se i u Beogradu
Sajt Drinks Business objavio je tekst o evropskom takmičenju somelijera održanom u glavnom gradu Srbije, sa akcentom na promociju japanskog nacionalnog pića
Psi u borbi protiv bolesti i štetočina vinove loze
Nova istraživanja donela su dokaze da bi obučeni psi mogli u budućnosti doneti veliku korist vinogradarima
Riblja čorba i kadarka
Videćemo da je kadarka najlepša kada se posluži uz mađarska jela sa paprikom, kao što je riblja čorba. I nasuprot tome – riblja čorba postaje zaista autentična ako je prati čaša kadarke
Nova priznanja za kafanu Dukat iz Pirota
Preporuka sajta Restaurant Guru, priznanje za servis i atmosferu, kao i pohvala za odreske vetar su u jedra ugostiteljima sa juga Srbije
Junior Chef Club: Humano i u novoj godini
Članovi poznatog kulinarskog kluba pripremili su svečani humanitarni ručak za 250 korisnika Ustanove za decu i mlade Sremčica
Ekskluzivne večere u hotelu Grand Kopaonik
Meni posebno kreiran za ovu priliku donosi bogatstvo ukusa Jadrana, spajajući autentične elemente istarske i slovenačke kuhinje sa prepoznatljivim karakterom planinskog pejzaža
Za nama je uzbudljiva godina za gastronomiju
Otvoreni su novi, sjajni restorani, dodeljene važne međunarodne nagrade, oprostili smo se od nekih dragih ljudi i mesta i cele godine uživali u sjajnoj hrani
Predstavljena iskustva Španije u proizvodnji vina
Seminar u organizaciji ambasade Španije bio je prilika da domaća publika upozna sa iskustvima i metodama španskih vinogradara i vinara
Vinski trendovi za godinu pred nama
Pet stavki pred vama su samo mali deo trendova koji oblikuju vinski svet u ovoj godini
Masivne staklene boce - okončajmo mačizam
Ako uglednim proizvođačima u Bordou ne trebaju teške flaše, deluje smešno ideja da su bilo kome potrebne staklene boce na steroidima
«
‹
5
6
7
8
9
10
11
12
13
›
»