Najbolji tokajci stižu u najprestižniji restoran na Fruškoj gori! U restoranu
Fleur de Sel, u četvrtak, 16. maja biće održana spektakularna večera uparena sa izvrsnim vinima iz regije Tokaj. Specijalni gost večere biće
Zoltan Kovač, direktor veoma ugledne vinarije
Royal Tokaji, kuće čiji je suosnivač britanski vinski pisac
Hju Džonson. Ova vinarija umnogome je odgovorna za današnji imidž Tokaja kao prestižne vinske regije u kojoj nastaju neka od najboljih slatkih vina na svetu. Među ovim vinima je i eszencia, mitsko, izuzetno koncentrisano vino koje će degustirati i u restoranu Fleur de Sel, uz tradicionalno korišćenje kristalne kašičice.
Ni ostala vina neće zaostajati po kvalitetu. U restoranu Fleur de Sel najavljuju degustaciju rariteta koji su već u dubokoj arhivi.
Dušan Vranić, generalni menadžer restorana Atelje vina Šapat i Fleur de Sel, kaže za Vino & Fino da mu je drago zbog toga što je njegov tim uspeo da obezbedi saradnju sa Zoltanom Kovačem:
- Lično sam sarađivao sa njim, i u organizaciji ovog događaja iskoristio sam to poznanstvo i poverenje koje on ima u mene – govorii Vranić, koji, uz zaista impresivan i stilski redak izbor vina – sva će biti bela, u skladu sa vinskom tradicijom Tokaja – obećava i odlična jela za uparivanje, od morskih plodova do mesa.
Večera počinje u 17h, broj gostiju je ograničen, a ovo ekskluzivno iskustvo košta 200 evra po osobi.
Zoltan Kovač, direktor vinarije Royal Tokaji