Početna»Novosti»Gastro pregled: Nova imena starih restorana
12.05.2025.Piše: Jelena Stojčić

Gastro pregled: Nova imena starih restorana

Dva poznata prestonička lokala nedavno su se rebrendirala, a jedan je uz promenu imena stekao i novi koncept

novost gastro pregled nova imena starih restorana vinski magazin vino fino
Da se nije zaustavilo na dva prestonička restorana, pomislila bih da je novi trend na pomolu među ugostiteljima u prestonici – menjanje naziva već postojećih restorana. Prvo je tu odluku donela mlada i perspektivna šefica Anđela Risimić kada je svoj zemunski restoran Salon 5a preimenovala u S5 by Angie, a promenu u nazivu pratio je i novi, prolećni jelovnik. Iako je sa Salonom 5a tek počela da se etablira na gastro sceni prestonice, i išlo joj je veoma dobro - prošle godine je u vodiču Gault&Millau ponela titulu mladog talenta – ipak, ako je sudeći po tome kako sada radi, naročito u vremenu očigledne krize među restoraterima, odluka je, pokazalo se, bila dobra. Hrana koju zajedno sa svojim timom priprema je i dalje fantazija, kao i kompletan ugođaj, i na istoj adresi - jedino je naziv drugačiji – i od mene, preporuka k’o kuća velika da je posetite.

Nekoliko nedelja nakon te objave, poznati šef Vanja Puškar odlučio se na sličan korak i svoju Tisu, jednu od članica New Balkan Cuisine koncepta preimenovao u Dragoljuba, s tim što je kod njega promenu u nazivu pratila i promena koncepta. Stara Tisa je sada postala kafana, ali malo finija - ispričana kroz savremenu viziju šefa Vanje i njegovog tima.

Kao i S5, i Dragoljub je ostao na istoj lokaciji i u istom, samo malo „utopljenom“ enterijeru.
I u slučaju Vanje, ako je suditi po broju gostiju, Dragoljub je bio očigledan pun pogodak - sa domaćom, kafanskom hranom, i punim restoranom gostiju, onim čime je Tisa najviše kuburila u poslednje vreme.

I...ko je sledeći, da promeni naziv i ponovo napuni restoran?

Do vikenda,
Vidimo se.