Početna»Novosti»Izašao je novi, 56. broj magazina Vino & Fino
24.07.2025.

Izašao je novi, 56. broj magazina Vino & Fino

Letnje izdanje donosi priče o novostvorenim sortama Srbije, o mladim šefovima koji unose novu energiju u restoransku scenu, izbor rozea za vrelo leto - i još mnogo toga!

novost izašao je novi 56 broj magazina vino fino vinski magazin vino fino
Nov, svež i totalno fenomenalan, 56. broj magazina Vino & Fino čeka vas u vinarijama, vinotekama, hotelima i restoranima širom Srbije!

U ovom broju, predstavljamo novu generaciju šefova koji diktiraju nova pravila – otkrivamo ko su mega zvezde kulinarske scene Beograda, šta gostima donose na tanjirima, i koliko ih zapravo „vozi“ kuvanje, a u našem gastronomskom vodiču izdvojili smo 7 izuzetnih restorana u hotelima. Sve smo ih obišli, i na licu mesta se uverili da hotelski restorani nisu više sinonim za luksuz već da danas restorani žive svoj ugostiteljski život i u hotelima!

Degustirali smo vina od novostvorenih sorti Srbije, da bismo se uverili da li zaslužuju mesto rame uz rame sa vinima od priznatih međunarodnih i naših autohtonih sorti. Probali smo sile, neoplante, probuse i morave, i izdvojili osam upečatljivih vina, po već ustaljenom sistemu ocenjivanja vina.



Izdvojili smo i 8 odličnih srpskih rozea koje će vas rashladiti ovog leta! Leto još uvek traje, imate vremena da ih sve degustirate i ocenite koje vam se najviše dopada.

Razgovarali smo sa Jelenom Koković, enološkinjom vinarije Frug, mlade vinarije sa Fruške gore čiji je Chardonnay Signum 2022 u premijernom pojavljivanju osvojio trofej za najbolje belo vino na prošlogodišnjem ocenjivanju Open Balkan Wine Trophy.

Kao i uvek, prvi smo objavili rezultate sa najznačajnijeg vinskog takmičenja Decanter Wine World Awards 2025! Veliki broj medalja i komplimenti međunarodnih sudija svedoče o sve većoj prepoznatljivosti srpskih vina u svetu.

Zašto je Balkan majka vina objasnio je čuveni italijanski vinski stručnjak Rikardo Kotarela sa kojim smo razgovarali tokom njegovog boravka u Beogradu.



Slavili smo grašac, ove godine, po prvi put na dve sjajne gradske lokacije – u Beogradu i u Novom Sadu - kakva je bila atmosfera, kako je protekla vožnja brodom i „selidba“ festivala iz jednog u drugi grad, i koja vina od grašca su osvojila medalje za Srbiju čitajte u novom, 56. broju magazina Vino & Fino.

Čitajte nas u omiljenom restoranu, hotelu, vinoteci i vinariji - i uživajte!