Peto izdanje Mišlenovog vodiča za Srbiju uvrstilo je u svoju selekciju za 2026. pet novih beogradskih restorana čime je ukupan broj lokala sa Mišlenovim preporukama u Srbiji dostigao 25.
Inspektori su dodeli i novi
Bib Gourmand, oznaku koja ističe kvalitet i autentičnost kuhinje po privlačnim cenama, a to je u 2026. godini restoran
Bela Reka.
- Vest nas je zatekla dok smo bili u inostranstvu i baš smo se oduševili! Moja ideja od početka za Belu Reku bila da dođemo do Bib Gourmand-a. To je najbolje što možemo da dobijemo i ono što nam baš treba – kaže menadžer Vojo Vuksanović.
Svoj zasluženi status i Bib Gourmand, opisuje Mišlenov vodič, zadržali su
Istok, sa intrigantnom kuhinjom Jugoistočne Azije i jednostavnim, minimalističkim ambijentom, kao i
Iva New Balkan Cuisine, gde od ulaska vlada moderna i prijatna atmosfera. Gosti dolaze da uživaju u tradicionalnim srpskim jelima osavremenjenim modernim pristupom, naročito u njihovoj prezentaciji.
U novoj selekciji za 2026. dva restorana sa jednom zvezdom, Langouste i Fleur de Sel zadržali su zvezdice, a Mišlenovi inspektori ih ovako opisuju:
Langouste, u istorijskom centru grada, pod vođstvom šefa Marka Đerića, nastavlja da nudi prefinjena tumačenja brojnih lokalnih proizvoda kroz ukusne, pažljivo pripremljene recepte, naravno uz savremeni pečat.Fleur de Sel, smešten u prirodnom okruženju u Novom Slankamenu, takođe je ispunio očekivanja, pri čemu recepti kuhinjskog tima donose i francuske uticaje. Šef kuhinje je Nikola Stojaković.Ali budući da nove zvezde nisu stigle ovog puta u Srbiju, najveće zvezde ovogodišnjeg izdanja definitivno su beogradski restorani koji su se po prvi put našli među preporukama čuvenog vodiča.
To su
S5 by Angie,
Prime,
Suvenir,
Restoran 27 i
Puter Fine Bistro!Pitali smo šefove i vlasnike ovih pet restorana kako se osećaju dan posle i da li su uopšte očekivali da uđu na listu preporučenih restorana.
Anđela Risimić, šefica i vlasnica, S5 by Angie

- Do pre nekoliko dana nisam očekivala ništa. Nadala sam se da će moje kolege uzeti zvezdicu i da će se vodič bar malo proširiti i motivisati sve nas da napredujemo. I onda, pre par dana, ujutru rano, polubudna sam se javila na telefon - nepoznat broj iz inostranstva - misleći da je u pitanju rezervacija. Ali nije bila, već pitanje da li sam dobila mejl od Mišlenovog vodiča da popunim podatke o restoranu i postavim fotografije – to je bio trenutak u kome sam se naježila od sreće! Ali, od količine posla u proteklom periodu, nisam ni imala vremena da se radujem, ni da budem uzbuđena, pa čak ni da razmišljam o Mišlenu, i eto, sada više ne moram ni da razmišljam, već samo da slavim! Zahvalna sam svim ljudima koji su bili uz mene kao podrška i kao inspiracija, i koji su verovali u S5! Mom timu i mojoj porodici veliko hvala – jer bez njih ne bih bila ja - Angie, a ni S5 ne bi bio u Mišlenovom vodiču!
Aleksandar Truhar, menadžer, Suvenir
- Dugo smo čekali na ovo i naravno da mi je drago, ali mi je možda i više drago što Suvenir već godinama prepoznaju naše kolege i profesionalci koji se bave gastronomijom, a najviše mi je drago da imamo profitabilan restoran koji radi, jer to je poenta ugostiteljstva – imati zdrav biznis!
Danica i Mirjana Komatina, vlasnice, Puter Fine Bistro 
Nadale smo se, ali uvek sa dozom opreza i iskrenim poštovanjem prema svakom gostu koji nas je tokom godina birao u svojoj svakodnevici, kao i u onim važnijim prilikama. Ova preporuka potvrđuje da se doslednost i posvećenost prepoznaju, čak i kada ih svakodnevno gradite u malom timu i u malom prostoru.
Bojan Lacmanović, šef, Prime
- Nisam se uopšte bavio Mišlenom, niti sam iščekivao novo izdanje, ali mi je baš drago da je Prime ušao na listu preporučenih restorana. Za dve godine, uspeli smo da od hotelskog restorana napravimo restoran u koji dolaze lokalni gosti. Nije bilo lako, ali smo uspeli!
Nenad Lukić, vlasnik, Restoran 27

- Ovo mi je idealna prilika da citiram UFC legendu Nejta Dijaza i kažem -
I’m not surprised, motherfuckers!
Novo izdanje - gubitak dve preporukeU izdanju za 2026. godinu, dva prestonička restorana,
Metropolitan u hotelu Hyatt i
Enso, prema oceni Mišlenovih inspektora nisu ispunili očekivanja da u 2026. godini ostanu na listi preporuka. Restoran Enso je od prvog izdanja za Beograd bio u Mišlenovom vodiču, dok je Metropolitan na listu preporučenih restorana dospeo u izdanju za 2023.
Restoran
GIG koji je preporuku dobio prvi put prošle godine, u međuvremenu je prestao sa radom.