Naši čitaoci Lenka i Vladan Bjelić obreli su se ove jeseni u Madridu i usput posetili StreetXO, najneformalniji lokal Dabiza Munjoza, jednog od najcenjenijih šefova na planeti. Za
StreetXO smo dobili preporuku, tako da nismo ništa istraživali i utom je utisak bio jači! Očekivali smo kiosk sa zanimljivom hranom, a u pitanju je restoran na trećem spratu robne kuće El Corte Ingles. Enterijer je koncipiran kao prometna, šarena i ekscentrična ulica u kineskoj četvrti.
Bez problema smo došli bez rezervacije i smestili su nas za ogroman šank, okružen ogledalima, neonskim natpisima, a sve je upotpunjeno glasnom elektronskom muzikom, posuđem sa motivima kosturskih glava, vatrom i dovikivanjem šefova u kuhinji.

Skoro sva jela sa menija su za deljenje, a cene se kreću od 20 do 30 evra po porciji. Nas dvoje smo se prejeli, a konačni račun je bio 100 evra, tako da porcije uopšte nisu skromne. Svako jelo je priča za sebe i do detalja će vam ga prilikom serviranja opisati kuvar koji ga je pripremio - na španskom ili engleskom, kako želite.

Najviše nas je oduševila zelena, kremasta supa, što je verovatno neka verzija gaspaća i za šta i dalje nismo sigurni da li smo to zapravo poručili - jer smo se samouvereno sporazumevali na španskom. Svakako, ako smo pogrešili, to je bila najbolja moguća greška. Jako nam se dopala i njihova verzija ramena, kao i zalogaji govedine u kombinaciji sa dagnjama.
StreetXO je svakako mesto za preporuku! Mali savet - nemojte preskočiti koktele. Mi smo se odlučili za vino i ubrzo se pokajali kad smo videli da ostalim gostima pića pristižu u čašama u obliku srca, organa, akvarijumima i slično.
