Početna»Novosti»Novo ruho čuvene beogradske kafane Kalenić
17.05.2024.

Novo ruho čuvene beogradske kafane Kalenić

Osim vlasnika, ništa se značajno nije promenilo u Kaleniću: enterijer je noviji, stara jela imaju lepši servis, a tu su i dobre domaće rakije i fin izbor vina

novost novo ruho čuvene beogradske kafane kalenić vinski magazin vino fino
Kultna beogradska kafana Kalenić promenila je vlasnika, a novi vlasnik je ugostitelj Andrej Kesić koga znamo još iz prestoničkih restorana Savanova i Manufaktura. Do promene u vlasničkoj strukturi, pa zatim i renoviranja kafane došlo je u novembru prošle godine, a prilikom renoviranja, kako kažu iz Kalenića, vodili su računa da sve izgleda kao pre, samo da se prostor malo osveži, i tako je i bilo – jer bez obzira na sve, Kalenić treba da ostane Kalenić!

U principu, ništa se značajno „na oko“ nije ni promenilo u Kaleniću, osim vlasnika. Enterijer je noviji u odnosu na prethodni, što je sjajno, budući da se već godinama Kalenić kafana bukvalno raspadala. I ne samo enterijerski, već i kada je reč o ponudi koja je dugo već bila skoro pa ispod proseka, što opet, nije izazivalo preteran manjak gostiju.

U novom Kaleniću jedu se stara, dobro poznata jela ove kafane koja su ostala u jelovniku poput ribića u kajmaku, ćevapa i Karađorđeve šnicle, samo su nadograđena i prilagođena ukusima mlađih generacija, uz dosta lepše serviranje nego pre.

Domaću hranu, kao i do sada, prati i selekcija domaćih rakija, uz fin izbor srpskih vina. A ono što vas sigurno zanima je to da li je i u Kaleniću nestala institucija gospođa koje dežuraju ispred toaleta, zaduženih za „prijem“ gostiju i za besprekornu higijenu sanitarnog dela restorana, a koje retko koja kafana u Beogradu i dalje zapošljava. Nije!