05.06.2018.
    Održana degustacija  čokolade Callebault RB1
    Šefovi Krsto Radović, Dejan Maksimović i Vanja Puškar okupili su se sa zadatkom da istraže mogućnosti kombinovanja nove vrste čokolade

     
Proizvođač čokolade Callebaut, radionica za izradu kolača Mandarina Cake Shop, zanatska pivara Kabinet i kompanija Silbo, uvoznik i distributer hrane i pića, organizovali su u Mandarina Cake Shop-u pretpremijernu degustaciju čokolade RB1  koja još uvek nije dostupna na tržištu. Pod ovim imenom krije se ruby čokolada, jedan od najzanimljivih čokoladnih izuma proteklih decenija, a u Beogradu je isprobana u vrlo iznenađujućim kombinacijama sa sirevima, raznim začinima, pa čak i ribom. Šefovi Krsto Radović, Dejan Maksimović i Vanja Puškar okupili su se sa zadatkom da istraže mogućnosti kombinovanja nove vrste čokolade
Čokolada RB1 stiže u Beograd sredinom oktobra ove godine, ali već početkom septembra naši gurmani moći će da je probaju u Mandarina Cake Shop-u, poslastičarnici Callebaut brend ambasadora, Krsta Radovića.
Ruby čokolada nastala je pre više od deset godina, zahvaljujući zajedničkom naporu kompanije Barry Callebaut i Jacobs univerziteta u Bremenu u Nemačkoj. Istraživači su saznali da je ružičasta boja čokolade povezana sa određenim predispozicijama čiji su nosioci ruby (rubinsko ružičasta) kakao zrna, redak prirodni fenomen. Za prepoznavanje ovog ružičastog kakao zrna, i pronalaženje najboljeg načina za obradu takvog zrna tokom procesa proizvodnje čokolade, kako se ove karakteristike ne bi izgubile), bile su potrebne godine i godine istraživanja. RB1 duguje svoju boju i specifičan ukus isključivo stručnoj selekciji i obradi ružičastih zrna kakaovca - u čokoladu se ne dodaju nikakve voćne arome, niti boje.