Na adresi Bulevar Kralja Aleksandra 212 u Beogradu, od kraja jula radi
Thyme Indian Street Food, novi projekat sjajnih šefova i ugostitelja Nikole Rosića, Nenada Atanaskovića i Krsta Simovića. Ovo je četvrti objekat iz Thyme-ove ugostiteljske porodice - prvi je otvoren u Zemunu, zatim na Banovom Brdu, a kao kruna uspešnog rada u strogom centru Beograda, ali pod nazivom
Thyme Street Cuisine & Cocktails, i to nije kraj - jer nakon indijske verzije Thyme-a, stiže još jedan Thyme na Zvezdari! Ali, o tom - potom.
Novi Thyme Indian Street Food je potpuno autentičan i zabavan, nudi vrlo dobro kuvanje, na šta smo i navikli kada je ova ekipa u pitanju, uz šefa kuhinje indijca Subaša, koji prave ukuse Indije poznaje iz prve ruke. Rezultat je neobična i ukusna indijska ulična hrana.
Za početak, humus u kombinaciji sa mekanim toplim
naanom, autentičnim hlebom ručno razvijenim koji savršeno ide uz svaki zalogaj - a svaki sledeći predstavlja svojevrsnu eksploziju začina i kombinacija ukusa.

Počeli smo sa pikantnim mariniranim gamborima koji su tretirani na otvorenoj vatri uz osvežavajuću salatu i zeleni čatni, neobičnog a finog, a završili sa autentičnim birjanijem sa indijskim začinima– intenzivno i dosta pikantno jelo, toliko da sa svakim novim zalogajem poželite još jedan, i još jedan novi. Pivo uz ova jela ide fenomenalno - probajte Soulcity Mumbai Ipa!
Od nas, pohvale idu i na račun hrskavog falafela savršeno spojenog uz
kachumber salatu sa leblebijom, kao i za malo drugačiji čizkejk sa kokosom i kardamomom, preliven sosom od manga i limete.
Prvi utisak - vrlo dobar! Zanimljivo, profesionalno postavljeno i po broju zainteresovanih prolaznika i gostiju prvog dana – definitivno mesto koje je Beogradu nedostajalo!
