Početna»Novosti»Petnaesto izdanje Festivala domaćih vina
02.10.2023.

Petnaesto izdanje Festivala domaćih vina

Manifestacija u Lazarevcu, koja predstavlja spoj tradicije i savremenih vinskih dostignuća, okupila je više od 60 vinara i ljubitelje vina iz cele Srbije

novost petnaesto izdanje festivala domaćih vina vinski magazin vino fino
U Lazarevcu je u petak, 29. septembra, u preuređenom ambijentu Кarađorđeve ulice, održan 15. Festival domaćih vina. Manifestacija koja predstavlja spoj tradicije i savremenih vinskih dostignuća okupila je više od 60 vinara i ljubitelje vina iz cele Srbije. Tradicionalno, na ovom događaju predstavilo se i sedam “domaćih” vinarija iz okoline Lazarevca, dajući poseban pečat lokalnoj vinarskoj sceni.

- Veliko je zadovoljstvo danas prošetati Кarađorđevom ulicom i upoznati se sa najboljim domaćim vinima. Lazarevac je već godinama unazad nadaleko prepoznatljiv zahvaljujući ovoj manifestaciji - rekao je Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac na otvaranju festivala.

Festival domaćih vina u Lazarevcu promoviše srpsku vinsku scenu i unapređuje ugled naših vinarija u zemlji i širom sveta. Ovaj događaj ostaje veran svojoj misiji, a to je da slavi tradiciju i strast prema vinogradima i vinu.