Vreme je za sezonu! – reći će vam mnogi ugostiteljski radnici, dok će se vlasnici hvatati za glavu, jer čim pregrme januar i februar, po pravilu loše mesece za restoraterstvo, dolazi mart kada se radnici u ugostiteljstvu vrlo često odlučuju za traženje sezonskog posla na moru. I tako je već godinama - radnici odlaze pred leto, čime vlasnici ostaju bez kuvara i konobara „u minut do dvanaest“.
Najčešće destinacije za odlazak radnika na more i dalje su Crna Gora i Hrvatska, pa onda i Malta. Ukoliko već sada znate da ćete letnju sezonu provesti radeći na Jadranu, ne bi bilo loše da poslodavcima odmah to i kažete, kako bi imali vremena da nađu adekvatnu zamenu. Preko platforme
Sezonci.rs već sada možete da aplicirate za sezonski rad, a početak rada na moru je od kraja marta do, najkasnije, prvih dana maja, u zavisnosti od vremenskih prilika i potreba poslodavaca. Ugovor se potpisuje na četiri ili šest meseci, i podrazumeva obezbeđenu radnu dozvolu, zdravstveno osiguranje, smeštaj i hranu. Platforma je pouzdana i transparentna, i na tržištu postoji već pet godina kao pomoć radnicima u ugostiteljskoj i hotelskoj industriji za pronalaženje sezonskog posla u Hrvatskoj.
Više informacija o ponudi i potražnji sezonskih poslova i radnika u Hrvatskoj potražite na
www.sezonci.rs