MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Restoran nedelje
Monument
Ove godine, brend Monument je proslavio veliki jubilej, 25 veoma uspešnih godina, i svoj portfolio dopunio još jednim objektom, čuvenim Ruskim carem
Picerija Emma
Neočekivano, pice nisu iz peći na drva, ali kao da jesu. Testo je tanko, korice su mu hrskave i blago zagorele, napolitanskog stila. Na meniju je 31 pica sa raznim nadevima, ali glavni favoriti ipak su iz kategorije klasika
Nomad bistro
Na meniju inspirisanom sa 23 zemlje Mediterana nalaze se toskanska rebra i domaća kazareće pasta sa dimljenom buratom kao odličan omaž Italiji, razne mazalice u slavu Grčke i Libana, španski kroketi...
Dimitrije
Stari Dimitrije otvoren je kao picerija, ali se u njemu veoma brzo usavršila priprema vrhunskih odrezaka, pa je za kratko vreme postao premali za sve gladne i željne dobre hrane
Oskar
Oskar je restoran domaće kuhinje sa porodičnom tradicijom dugom preko dvadeset godina. Nalazi se u najlepšem, starom delu Dorćola
Koordinata Street
Iza Koordinate stoje Sara Biočanin i Stefan Živković, simpatičan mladi par koji svoju ugostiteljsku viziju od prvog dana gradi zajedno sa svojim gostima
Za Druga
Ovde se jedu meso iz slobodnog uzgoja i ručno rađene paste bez ikakvih aditiva, a svakog dana i neko drugo kuvano jelo je na meniju, od punjenih paprika i graška sa junetinom do jagnjetine ispod sača
Rustique
Kuhinja je autentično italijanska, kao i začini i sastojci koji se koriste u pripremi jela. Pice su odlične, napravljene po tradicionalnoj napuljskoj recepturi i peku se u peći na drva
Patrick
U Patricku se prave pice za svačiji ukus i one su definitivno zvezde i dalje aktuelnog letnjeg jelovnika, i to sa punim opravdanjem
Majstor i Margarita
Osim pica, Majstor i Margarita takođe pravi i veoma dobre sendviče, kao i tiramisu koji obara s nogu, a od ove godine, svoje goste služe u dosta većem prostoru od onog u Balkanskoj ulici, u kome su skromno počeli, sa samo četiri stola
Orašac
Roštilj se u Orašcu oduvek najviše poručuje, a ponovo je odličan, baš kao što je nekad bio, i to sve od reda, od ćevapa, preko vešalice do u slanini rolovane džigerice
Mala Kolubara na reci
Tu se jede vruće, sa ražnja tek skinuto pečenje, pa neka je napolju i 40 stepeni, teletina ispod sača, uz pekarski ili običan krompir, a obavezna je i gostima omiljena drapana prasetina na burek testu
Avala
Novi enterijer je sveden i u svetlim bojama, za razliku od starog u kome su dominirali braon boja i cigla, a tu je i nova baštu, u zelenilu
Tri lepe
Ako vam se jede sveža riba, Tri lepe su svakako pravo mesto za vas. Uz smuđa i drugu tek ulovljenu rečnu ribu, ovde se nudi i širok izbor sveže jadranske ribe i plodova mora
Restoran 27
Ovaj restoran je za samo pola godine uspeo da realizuje svoju misiju „širenja ljubavi“ preko hrane i vina, i stvarno je zaljubljen u svoje goste, kao što i sve piše u sloganu restorana
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»