Početna»Fino»Restoran nedelje»Bela Reka
restoran nedelje bela reka vinski magazin vino finorestoran nedelje bela reka vinski magazin vino finorestoran nedelje bela reka vinski magazin vino finorestoran nedelje bela reka vinski magazin vino fino

Bela Reka

Tošin bunar 179, Novi Beograd
011 6555 097
www.restoranbelareka.rs
Bela Reka je na domaćoj gastro sceni tek pet godina, a koliko dobro i kvalitetno radi, deluje kao da je tu oduvek. Prepoznali su je i Mišlenovi kritičari kada su bili u Beogradu i uvrstili je, potpuno zasluženo, među četrnaest odabranih restorana. Sa kvalitetom ovde nema šale, a lokalno, lokalno i samo lokalno slobodno bi mogao da bude i slogan restorana budući da namirnice koje se koriste u pripremi jela stižu iz različitih delova Srbije od kojih mnoge i sa sopstvene, istoimene farme vlasnika restorana. Jelovnik je veliki, ali ne opterećujuće obiman, već upravo taman koliko treba da se na njemu za svakog nađe izbor od nekoliko jela.

Definitivno, Bela reka je restoran u kome se dobro jede i to domaća, nacionalna, srpska hrana pripremana po starim tradicionalnim receptima, a prezentovana na moderan način. Ovde se svakog dana peku domaći hlebovi i peciva, meso se priprema na ćumuru, ražnju ili pod sačem i strogo je kontrolisanog kvaliteta. Tu su i odabrani sirevi sa farme Bela Reka a među njima i više i nego odlična domaća burata, zatim kobasice i pršut sa Homolja, jagnjetina, jaretina ili teletina ispod sača koje su uvek perfektne, a sve to uz izvanrednu selekciju domaćih vina i rakija.

Osoblje je veoma ljubazno i stručno, a posvećenost i predanost svih zaposlenih na čelu sa menadžerima Vojom Vuksanovićem i Slađanom Vrejićem oseća se od početka do kraja, od samog ulaska u restoran i domaćinskog dočeka do sjajnog servisa i još sjajnije ponude hrane i pića.

Restoran je veoma prostran i udoban, a jedinstvenim enterijerom, muzikom i celokupnom atmosferom odlično prati priču nacionalnog restorana, baš onako kako i treba! U sklopu restorana nalazi se i prodavnica lokalnih proizvoda.

Još dobrih restorana