Uzun Mirkova 5, Beograd
011 3285 811
www.bistrograd.rs
Iako je zbog lokacije uvek krcat turistima,
Bistro Grad Hometown prepoznali su i Beograđani još kada se otvorio pre nešto više od pet godina, pa su redovni gosti i na doručku, ručku i večeri. Takođe, ovo je i super mesto kao uvertira za izlazak. Atmosfera je ovde uvek dobra, kao i muzika bez obzira da li se pušta sa nosača zvuka ili kada su DJ-evi za miks pultom. Bistro ima i zanimljiv enterijer sa hipsterskim detaljima poput starih telefonskih aparata okačenih na zidu. Ima i sprat, sa malo intimnijom atmosferom i fenomenalnu baštu ograđenu raznim rastinjem.
Hrana je dobra mešavina balkanske i internacionalne kuhinje. Vešto je pripremljena po starinskim receptima, ali sa modernom izvedbom na tanjiru. Doručak se ovde služi praktično do ručka, do 12 ili 13 sati u zavisnosti od toga da li je vikend ili radni dan, a jede se dosta šarenoliko: od domaće granole do komplet lepinje koja se ovde zove Kombat lepinja i koja se, na zahtev gosta, služi uz tanko isečenu goveđu pršutu. Od glavnih jela tu je njihova čuvena pljeka od junetine koja ispred gosta stiže u tek ispečenoj, pa ponovo zapečenoj lepinji. Ramstek je takođe fin, u sosu je od crvenog vina i tartufa, a tu je i Mohito pile, jedno od omiljenih jela redovnih gostiju. To je ukusni pileći file u fenomenalnom sosu od limete i nane koji se služi uz pire od celera.
I njoke i taljatelje su domaće i prave se u kuhinji Bistroa, a svakog dana na meniju je i neko dnevno jelo. Nedeljom, ovde možete da probate mekano i sočno jagnjeće pečenje koje se služi uz umak od kajmaka. Što se tiče pića, u Bistrou se piju lokalna zanatska piva, domaća rakija i pažljivo odabrane etikete vina iz Srbije i iz regiona.
Bistro grad Hometown je i naš ovonedeljni restoran nedelje.