Početna»Fino»Restoran nedelje»Bitni Špirs
restoran nedelje bitni Špirs vinski magazin vino finorestoran nedelje bitni Špirs vinski magazin vino finorestoran nedelje bitni Špirs vinski magazin vino fino

Bitni Špirs

Bitni Špirs
Katanićeva 1, Beograd
060 7449 099
Mada nisu restoran, već fast fud objekat, oni ipak u potpunosti zaslužuju titulu restorana nedelje, i to po svim parametrima ugostiteljstva, i eto baš sada, kada je jedan nezadovoljni gost na njihovom Instagram profilu ostavio dosta negativnih komentara i tako pokušao da im ukalja reputaciju najboljeg burgera u Beogradu, a i šire! Ali, oni se nisu dali, zahvalili su se na preporuci za najgori burger na svetu i nastavili tamo gde su stali.

I da, istina je da je kod njih sve drugačije (pa i to da se čizburger ne služi sa senfom kao što je tom nezadovoljnom gostu zasmetalo) počev od enterijera, preko improvizovane bašte sa leopard stolnjacima, do onoga zbog čega ih najviše volimo, sočnih burgera u još sočnijim domaćim brioš zemičkama. Bitni Špirs, aktuelni projekat beogradskog ugostiteljskog cara Vlade Dijagonale iza koga glavom, bradom, burgerima i ko svila mekanim zemičkama stoje četiri momka, prava burger znalca, naš je ovonedeljni restoran nedelje!

Uz oridžinal burger i čizburger, posebno mesto zauzima puter burger u kome je umesto sira puter, nešto skroz drugačije od svega što ste do sada probali kada su burgeri u pitanju U njihovim burgerima meso je mekano, srednje pečeno, domaće i od lokalnog proizvođača. Slaninicu suše sami, sosove ručno prave svaki dan, baš kao i zemičke. U samom lokalu, burger se jede „s nogu“, za barom koji je praktično i pult za naručivanje i preuzimanje klope, jer se zapravo ceo koncept zasniva na dostavi hrane, odnosno njenom preuzimanju. Na meniju nema mnogo proizvoda. Tu je burger, jedan te isti, sa različitim dodacima, sendvič sa piletinom i vege sendvič, krompirići, a ponekad se tu nađu i po koja puslica ili brauni da se gosti zaslade, i to je to. Sasvim dovoljno!

Uz standardna gazirana pića koja idu uz burger, par etiketa Kabinet piva i rakijicu, tu je i Palm Rose by Whispering Angel koji, kako iz Bitnija kažu mnogo lepo legne uz burger. Dakle, kvalitet, kvalitet i kvalitet, uz malo jače cene, koje su doduše opravdane. Definitivno, Bitni Špirs je pravi dokaz da brza hrana u Beogradu može da bude kvalitetna, a burger ozbiljan premijum proizvod.

Još dobrih restorana