Početna»Fino»Restoran nedelje»Burger House Bros
restoran nedelje burger house bros vinski magazin vino finorestoran nedelje burger house bros vinski magazin vino finorestoran nedelje burger house bros vinski magazin vino fino

Burger House Bros

Jurija Gagarina 19, Beograd
www.burgerhousebros.com
Sočni burger sa miročkim sirom, domaćim majonezom i domaćom slaninicom spakovan u zemičku napravljenu po recepturi slavske pogače – zvuči primamljivo, zar ne? A tek kada ga probate…

Ime mu je Local Bro burger i služi se u Burger House Bros lokalima u Beogradu i Novom Sadu, a ako ga do sada niste već jeli možda je najbolje da to učinite u njihovom novootvorenom restoranu na Novom Beogradu koji je sa radom počeo pre samo nekoliko dana, ali je itekako opravdao šaljiv slogan nastao na otvaranju „Novi Beograde, izvini što si čekao“, jer je restoran stalno pun.

Još od 2013. godine, kada je i otvoren prvi Burger House Bros u Beogradu, prepoznatljivo je mesto za američke burgere. Iza koncepta stoje tri brata, Stefan Lazar, Mirko i Lazar, koji su iz rodnog Čikaga došli u Beograd i sa sobom doneli ideju da u prestonici otvore lokal u kom će prodavati prave američke burgere.

Burger House Bros proslavio se klasičnim američkim duplim čizburgerom, prepoznatljivom po zemički sa susamom iz sopstvene pekare, sa duplim junećim mesom, čedar sirom, ajsberg salatom, kiselim krastavcem i autorskim sosom, a ništa manje prepoznatljiv i dobar nije ni originalni BH Bros čizburger sa srednje pečenim mesom smeštenim u savršeno mekanu zemičku. U njega je najbolje da dodate parmezan i beli luk, slaninu i halapenjo, po preporuci jednog od braće, i da se tek onda prepustite uživanju.

Sve zemičke dolaze iz sopstvene proizvodnje i mekane su „k'o duša“, ali ako ste na dijeti, zemičku možete da zamenite listom zelene salate i tako uživate u burgeru. Takođe, ako ste vegetarijanac, oduševiće vas ukusan i veoma hrskav burger od mocarele u koji ide još i parmezan i miročki sir – za ljubitelje sira, prava fantazija! Ovde i vegani imaju burger po meri, napravljen od „biljnog mesa“ i sa veganskim čedarom.

U Burger House Bros-u meni se menja dovoljno često da vam nikad ne dosadi. Meso je kvalitetno, sve što je izvodljivo da bude lokalno - i jeste lokalno, sezonsko i sveže. Braća su posvećena poslu i to se vidi pri prvom ulasku u neki od lokala. Zbog svega toga, a najpre zbog burgera, Burger House Bros je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

P.S. Kada završite sa burgerima, preporuka „k'o kuća“ je da se zasladite autentičnim američkim čizkejkom. Verujte na reč!


Još dobrih restorana