Početna»Fino»Restoran nedelje»Careva Ćuprija
restoran nedelje careva Ćuprija vinski magazin vino finorestoran nedelje careva Ćuprija vinski magazin vino finorestoran nedelje careva Ćuprija vinski magazin vino fino

Careva Ćuprija

Bulevar Vojvode Mišića 79, Beograd
011 3690144
www.carevacuprija.rs
foto: Careva Ćuprija

Znate li vi Mikija iz Careve Ćuprije, legendarnog ugostitelja i domaćina kakav se retko sreće? Miki je Milenko Milić i on je vlasnik Careve Ćuprije, cenjenog beogradskog restorana smeštenog na pomalo neobičnom mestu, ispod nadvožnjaka koji vodi do mosta na Adi Ciganliji. Razumljivo, u vreme kada se gradio most na Adi, restoran je gotovo bio na rubu propasti, ali se Miki nije dao. Radio je i kad nije bilo poente da se radi i to sa punim kapacitetom zaposlenih, a o eventualnom spuštanju standarda nikad nije ni razmišljao, pa ni tada. Milić je na čelu Careve Ćuprije nešto više od dvadeset godina i zaista su retki dani kada on nije u restoranu, što je verovatno i jedan od razloga zašto je ovaj restoran godinama u samom vrhu domaćeg ugostiteljstva. Naravno, uz posvećenog vlasnika, Careva Ćuprija ima i sve ostale komponente za uspešno ugostiteljstvo poput kvalitetne ponude i ljubaznog i edukovanog osoblja što se ovde vodi kao imperativ.

Careva Ćuprija je restoran nacionalne i tradicionalne, domaće hrane pripremljene na starinski način. Teletina ispod sača sa krompirima više od deceniju nalazi se na meniju ovog restorana i definitivno je nešto što nikako ne bi trebalo da propustite, a ispod sača svakog dana priprema se i prava starinska pogača koja je fenomenalna. Takođe, pečenje, bilo da je pod sačem ili sa ražnja, uvek je sveže i sočno. Ponuda je ogromna, a jelovnik obiman i debeo kao knjiga, što bi se inače smatralo manom u restoranima. Ovde to nije slučaj budući da u kuhinji, pa i u samom restoranu ima veliki broj zaposlenih koji mogu to da iznesu, a da pritom ne omanu sa kvalitetom ili brzinom pripreme jela. Vinska karta je isto obimna i ima više od dve stotine različitih etiketa, dok je za sve ljubitelje cigara na raspolaganju i selekcija tompusa. Restoran je veliki i podeljen je u dva dela, odnosno dve prostrane sale koje su autentično uređene, ima predivnu baštu u hladovini, a ispred restorana je i veliki parking za goste.

Careva Ćuprija je odličan, „old skul“ restoran sa poštenim, kvalitetnim porcijama, dobrim vinom i domaćom rakijom, i možda i najvažnije, sa svitom zaposlenih zbog kojih ćete se i prvi put kada ovde dođete osećati domaćim.

Još dobrih restorana