Početna»Fino»Restoran nedelje»Corso
restoran nedelje corso vinski magazin vino finorestoran nedelje corso vinski magazin vino finorestoran nedelje corso vinski magazin vino finorestoran nedelje corso vinski magazin vino fino

Corso

Savski nasip bb, Blok 70, Novi Beograd
066 111 444
www.korzo.rs
Jeste li možda skoro bili na popularnom novobeogradskom splavu Corso? Znate li da su mnogo veći nego što su bili i da su potpuno promenili svoj izgled? A da imaju specijalnu kartu pića samo za džin tonik i od pre nekoliko meseci i odličan suši u ponudi? E, pa nismo ni mi, dok jednog sunčanog popodneva slučajno nismo svratili i prijatno se iznenadili. Toliko, da smo odlučili da uvrstimo Corso u naš izbor restorana nedelje i to potpuno zasluženo - za trud, posvećenost, kreativnost, gostoprimstvo i za dobro ugostiteljstvo.

Prvo, splav je proširen i skoro je duplo veći nego pre. U njemu sada ima mesta čak za 370 gostiju. Pogled na reku i dalje je jedan od najlepših sa beogradskih splavova jer se prostire praktično u nedogled. Takođe, ceo prostor je dosta osvežen i stilski promenjen u popularni boho šik. Očekivano, sa promenama u enterijeru, desile su se promene u jelovniku. Od pre nekoliko meseci, svakog dana od 15 sati, osim ponedeljkom, u izdvojenom sushi corneru koji se nalazi na gornjem nivou splava, dva talentovana majstora prave odličan suši sa kojim će vam, po želji, somelijer Stefan Mladenović upariti vino. Stefan je inače i menadžer splava, a zajedno sa kolegom Nemanjom Neškovićem i šefom kuhinje Vlajkom Pešićem čine jako dobar i uigran tim što se odmah i oseća u restoranu.

Ipak, nije suši jedino što se ovde jede, već samo deo pažljivo osmišljene ponude: od nesvakidašnje kombinacije jagnjetine i inćuna, preko slasne paste sa celim gamborima i humusom do foie gras složenog preko hrskavog bageta i džema od jagoda. Kada je reč o poslasticama, 4D kolač definitivno se izdvaja iz ponude, u obliku musa je, sa tri vrste belgijske čokolade, karamelom, pistaćima i komadićima keksa, ali i zanimljiv sladoled od šardonea i kabernea koje specijalno za Korzo priprema poznati majstor Veroljub Šobić iz Poslastičarnice u Maršala Birjuzova.

Na vinskoj karti su odabrana vina, 75 različitih etiketa od kojih se skoro polovina služi na čašu, a karta je kreirana tako da se na njoj od svake sorte nađu vina koja su odležavala i u bariku i u inoksu. Osim vinske, ovde postoji i specijalna karta džina i tonika na kojoj je petnaest ozbiljnih etiketa džina i čak deset različitih tonika.

Još dobrih restorana