Početna»Fino»Restoran nedelje»Dimitrije
restoran nedelje dimitrije vinski magazin vino finorestoran nedelje dimitrije vinski magazin vino finorestoran nedelje dimitrije vinski magazin vino finorestoran nedelje dimitrije vinski magazin vino fino

Dimitrije

Mileševska 39, Beograd
065 3830165
www.restorandimitrije.rs
Konačno su beogradski gurmani i ljubitelji dobrih odrezaka dočekali da se Dimitrije preseli u veći i komotniji prostor. Novi, veoma lep i svetao lokal nalazi se na Vračaru, u istoj ulici u kojoj se do nedavno nalazio stari restoran. Prostor je sav u staklu, sa otvorenom kuhinjom, besprekornom postavkom i modernim servisom.

Stari Dimitrije otvoren je kao picerija, ali se u njemu veoma brzo usavršila priprema vrhunskih odrezaka, pa je za kratko vreme postao premali za sve gladne i željne dobre hrane. Preseljenje u veći prostor zaista je bilo očekivano, a ljubav prema dobroj i kvalitetnoj hrani ovde se odmah vidi, „sa vrata“. Vitrina za odležavanje mesa i mašina za sečenje pršute, kao i impozantne etikete vina na policama dobro naslućuju šta se kod Dimitrija jede i pije.

Dakle, ovde možete da probate vrhunske italijanske i španske delikatese, uživate u sjajnom izboru sireva, isprobate ukusne ručno rađene testenine i odlične pice. Ipak, odležali komadi mesa su nešto zbog čega se ovde dolazi. Od domaćih odrezaka do Black Angusa, sve je na zavidnom nivou, a kada je prilika, ovde će vam ponuditi i wagyu odrezak. O poreklu namirnica nema razloga za brigu jer za njihovu nabavku i autentičnost garantuje sam Dimitrije Pošarac, koji i stoji iza celokupnog koncepta restorana Dimitrije. Dimitrije je perfekcionista, zaljubljenik u gastronomiju i ugostiteljstvo i zaista pravi primer pravog, dobrog ugostitelja koji živi za svoj restoran. Zato, ali i zbog svega gore navedenog, odlučili smo da restoran Dimitrije ove nedelje proglasimo restoranom nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Još dobrih restorana