Početna»Fino»Restoran nedelje»G.IMI
restoran nedelje gimi vinski magazin vino finorestoran nedelje gimi vinski magazin vino finorestoran nedelje gimi vinski magazin vino finorestoran nedelje gimi vinski magazin vino fino

G.IMI

Dunavska 19, Novi Sad
064 1365545
www.gimi.rs
U centru Novog Sada nalazi se G.IMI, restoran koji je u poslednjih nekoliko meseci, možda i najtežih za ugostiteljstvo, promenio svoj koncept, okrenuo se ka malim lokalnim proizvođačima i domaćim, autohtonim namirnicama i u svom novom ruhu veoma se uspešno snašao. Složićete se da nije bilo lako od restorana ruske i gruzijske kuhinje za veoma kratko vreme doći do dosta dobrog restorana lokalne kuhinje a opet zadržati i poneko jelo iz starog menija a da sve to kao celina u potpunosti prati gastronomsku priču restorana.. Zato je novi G.IMI ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Ovde hrana jeste lokalna, ali se tehnike pripreme hrane zasnivaju na učenju francuske gastronomske škole što dobro znanim ukusima našeg kraja daje poseban šmek. Za početak, G.IMI nudi dosta dobar, ali i dosta jak vojvođanski doručak, sa proizvodima od mangulice, kao i pravi kačamak napravljen od belog brašna sa fruškogorskim sirevima. Takođe, ponuda lokalnih sireva je raznolika, od grilovanog homoljskog sira posluženog sa domaćim sosom od maline, vegetarijancima omiljenog jela, do ljutog rolovanog sira sa sudžuk tucanom paprikom. Ipak, ono što najviše zapada prvo za oko, pa onda i za nepce su stejkovi i razna mesa koja pre pripreme i služenja odležavaju i do 40 dana, a među njima su, osim klasika, i dosta zanimljivi dry aged ćevapi. Nećete ostati ravnodušni ni na nekoliko specijaliteta iz stare rusko gruzijske ponude, poput sote stroganofa.

Šef kuhinje je talentovani mladi kuvar Nebojša Topalović, pravo osveženje među kulinarskim znalcima Novog Sada, a možda i šire. Osim dobre ponude hrane, G.IMI može da se pohvali i veoma lepom baštom i enterijerom koji odlikuje pomalo prefinjena crta, ali je atmosfera dosta opuštena i domaćinska. Menadžer restorana je i glavni somelijer, cenjeni Darko Kalaba.

Restoran G.IMI potpunosti ispunjava uslove da sa ponosom nosi titulu našeg restorana nedelje: od izbora hrane, vina i koktela, preko besprekorne usluge i lepog ambijenta, pa sve do ljubaznog i stručnog osoblja.

Još dobrih restorana