Početna»Fino»Restoran nedelje»JaM (Just a Maestro)
restoran nedelje jam just a maestro vinski magazin vino finorestoran nedelje jam just a maestro vinski magazin vino finorestoran nedelje jam just a maestro vinski magazin vino fino

JaM (Just a Maestro)

Knez Miletina 25, Beograd
063 338471
www.justamaestro.rs
Dorćolski restoran JaM Just a Maestro, na gastronomsku mapu glavnog grada upisao se još 2017. godine, ali je posebno postao popularan od kada su ga, krajem prošle godine, prepoznali i Mišlenovi kritičari i uvrstili u prvo, dugoočekivano izdanje za Beograd, i to potpuno zasluženo jer ovaj restoran, od samog otvaranja, neguje jednu pravu, iskrenu ugostiteljsku priču.

Kuhinja je autorska, jela mediteranska, a ambijent skoro pa morski, a u sred starog Dorćola. Ušuškan je u zelenilu i ima jednu od najlepših restoranskih bašti u ovom delu grada, i verovatno jedinu u gradu sa drvećem limuna i masline. Veoma je svetao i prozračan, a predveče i pomalo romantičan sa belim stolnjacima i blago prigušenim svetlima. Odlićno je i što kuhinja radi do pola jedanaest uveče, pa u ukusnoj hrani možete uživati i na kasnoj večeri uz čašu vina.

Jelovnik je sveden, uvek sezonski i sa pažljivo biranim namirnicama. Glavnih jela je tek desetak, ali to nije nikakav problem budući da je ponuda kreirana tako da zadovolji i najrazmaženija nepca. Domaće testenine zaista su fenomenalne, kako su i rekli Mišlenovi kritičari, dok je teleći kotlet bez koske serviran uz domaći, autorski sos sa limun pastom - nešto što u ovom restoranu ne bi trebalo da propustite. Ali pazite jer ovo jelo nije uvek dostupno, i raspitajte se pre dolaska kada će biti u ponudi.

U JaM-u se pravi, na licu mesta, i tradicionalna riblja supa Bouilabaisse koja predstavlja kombinaciju plodova mora, ribe i povrća, a ovde možete pojesti i vrlo dobar juneći burger od mesa iz kontrolisanog uzgoja. Šef kuhinje je talentovani Dušan Petković, dok je za poslastice zadužena Dunja Lukić. Inače, JaM ima i sopsvenu radionicu poslastica, van restorana, odakle deserti stižu, osim u JaM, i u druge poznate beogradske restorane. Trenutni favorit definitivno je čokoladni mille feuille sa mekanim i znalački pripremljenim kremom od vanile.

U sklopu restorana nalazi se mali prodajni deo u kome možete kupiti odabrane knjige o kulinarstvu, dizajnu i arhitekturi ili ručno rađene porcelanske šolje. Ponedeljkom restoran ne radi.

foto: Just a Maestro

Još dobrih restorana